Kao dio svoje serije ‘Shot on iPhone XS’ Apple je objavio video snimak u trajanju od osam minuta koji se fokusira na program istraživanja kitopsina na Maldivima.

Film je snimljen u potpunosti na iPhone uređaju u podvodnom kućištu i pokazuje kako se Apple proizvodi koriste u radu s dobrotvornim konzervatorskim istraživanjima.

Program istraživanja kitopsina s Maldiva (MWSRP) je dobrotvorna organizacija koja pokreće nova istraživanja kitopsina i potiče inicijative za očuvanje koje su usmjerene na zajednicu. Terenski tim MWSRP-a prati demografske podatke i kretanje različitih vrsta kao što su kitopsine pomoću iOS aplikacije. No, u radu s takvim životinjama ponekad je teško nositi mnogo fotografske opreme, ali uz “AxisGO XS Max/XR Water Housing for iPhone XS Max Beastgrip” vaš iPhone može postati vrhunski podvodni fotoaparat i može uvelike olakšati istraživanje. Nažalost, ovo kućište jamči vodootpornost samo do 10 metara dubine pa zapravo i nije upotrebljivo u ronjenju jer ćete se rijetko susretati sa situacijama u kojima ronite samo do 10 metara dubine.

Dakle, ako posjedujete iPhone XS, proizvođač navodi kako uz uz kućište i aplikaciju imate sve što vam je potrebno za razna podvodna istraživanja. No, znamo da to funkcionira samo do dubine od 10 metara! Čini se da je i ovo još jedan u nizu proizvoda koji se marketinškim trikovima pokušava progurati u ronilačke sfere, a tamo nikako ne pripada.

+ posts