Čak i na malim dubinama voda “filtrira” tople boje, a podvodni krajolik može vam izgledati samo plavo ili zeleno. Tako i tijekom dnevnog ronjenja možete poboljšati svoje podvodno iskustvo uživanjem u pravim bojama morskog života; ono što ste gledali kao plavkasto, sivkasto ili zeleno, obasjano ronilačkom svjetiljkom postaje vidljivo u crvenoj i žutoj boji. Stoga su ronilačke svjetiljke postale nezaobilazan dio ronilačke opreme.

Aqualung Seaflare Pro namijenjena prije svega rekreativnim roniocima koji žele vrhunsku ronilačku svjetiljku. Radi se o pouzdanoj i robusnoj lampi s punjivim baterijama i izmjenjivim deflektorima u boji (plavi, žuti, zeleni i crveni deflektor). Silikonski deflektori svijetle u mraku i smanjuju “svjetlosno onečišćenje” tako da se možete usredotočiti na ono što želite vidjeti bez zasljepljivanja drugih ronilaca.

Promjer glave svjetiljke je 64 milimetra, tijela 38 milimetara, a dužina je 238 milimetara. Anodizirana završna obrada i kaljena staklena leća jamče robusnost i dugotrajnost bez korozije, abrazije i ogrebotina, a veliki titanski prekidač za uključivanje/isključivanje osigurava jednostavno rukovanje i brzu promjenu načina rada (tri razine intenziteta svjetlosti). Otporna je na padove s visine jednog i pol metra, a vodootpornost je zajamčena do 150 metara dubine. Svjetlosni tok je 2800 lumena, a jakost svjetla 25000 kandela. Baterije mogu izdržati tri sata u najjačem režimu rada, četiri sata na srednjem i 12 sati na najslabijem.

Zbog sustava regulacije napajanja Aqualung Seaflare Pro ima stalan svjetlosni snop, a može se koristiti i pod vodom i na kopnu kao standardna svjetiljka zahvaljujući elektroničkom sustavu za regulaciju temperature. Zgodno je napomenuti da je integrirana i zaštita od obrnutog polariteta tako da će ova ronilačka svjetiljka raditi čak i ako baterija slučajno postavite naopako.

USB punjač za baterije dolazi s lampom, a ima i digitalni zaslon za praćenje tijeka punjenja. Tu je i pouzdano, debelo uže prikladno i za korištenje s ronilačkim rukavicama koje osigurava ronilačku svjetiljku oko ruke kako ne bi ispala, a u kompletu uz Aqualung Seaflare Pro dolaze i rezervne brtve. Naravno, cijena ovakve svjetiljke nije mala i iznosi oko 300 eura.

+ posts