Aqualung Grupa prodala je svoju robnu marku US Divers kako bi se usredotočila na proizvodnju opreme za ronjenje i opskrbu vojnih i profesionalnih ronilaca.

Aqualung Groupa u svom portfelju imala je ronilačke brendove Aqualung i Apeks Omer, Aquasphere, Stohlquist i US Divers, a od sada je brend US Divers u vlasništvu kalifornijske kompanije Aqua Master Sporting Technology Co LLC.

Ova prodaja dio je strateške poslovne orijentacije Aqualung Grupe za izlazak iz poslovanja Swim Snorkel Paddle u Sjevernoj Americi koji je tvrtka pokrenula 2023. kako bi se usredotočila na svoje temeljno poslovanje – ronilačku opremu i opskrbu opremom za vojne i profesionalne ronioce.

Aqualung Grupa ima sjedište u Francuskoj, a osnovana je 1943. godine razvojem ‘Aqua-Lunga’ – prethodnika modernog ronjenja s aparatima otvorenog kruga. Aqualung Grupu prošle je godine kupila tvrtka Barings Investment Group, a ovaj korak predstavlja svojevrsnu namjeru da se tvrtka konsolidira i usmjeri na svoje izvorne ciljeve – proizvodnju profesionalne ronilačke opreme. Kako kažu iz Aqualunga, ovo će omogućiti preusmjeravanje ljudskih resursa i kapitala u poboljšanje kvalitete drugih robnih marki ove grupe, povećanje ulaganja u digitalizaciju, istraživanje i tehnologiju istovremeno ubrizgavajući svježu snagu u ronilačku industriju kako bi privukli nove generacije ronilaca.

+ posts