Orisov novi model u ograničenoj seriji podržava “Billion Oyster Project”, ambicioznu neprofitnu organizaciju koja ima za cilj obnoviti stanište milijardu kamenica u njujorškoj luci.

Ovog ljeta nastavlja se misija Orisa u suradnji s Billion Oyster Project, neprofitnom obnovom luke New York, nekoć jednim od najzagađenijih plovnih putova na svijetu. U prilog tome predstavljen je novi Oris model na osnovi Aquisa, New York Harbor Limited Edition, ograničeno izdanje od 2000 primjeraka prepoznatljivo po zelenom sedefnom brojčaniku koji je inspiriran bojom vode poznate luke i kamenicom.

Oris New York Harbour Limited Edition temelji se na Aquis Date modelu promjera 41,5 milimetara kod kojeg su lugovi polirani s gornje strane, dok je kućište brušeno po bokovima. Razmak među lugovima iznosi 48 milimetara, a debljina kućišta ostaje 12.7 milimetara.

Oris je odlučio ukrasiti New York Harbour Limited Edition zelenim sedefastim brojčanikom. Zelena je inspirirana bojom lučke vode. Sposobnost sedefa da se igra svjetlom podsjeća na igru svjetlosti na površini vode. Sve se te stvari spajaju kako bi stvorile živu predstavu na zapešću. Ostali aspekti dizajna Aquisa kao što su kazaljke, indeksi i datum na šest sati ostaju isti, a jedina prava izmjena jest sedef.

Poklopac kućišta ukrašen je graviranim kamenicama, a ispod njega je Orisov 773 mehanizam. Posvetu njujorškoj luci pokreće poznati Sellita mehanizam SW200-1 koji je “radni konj” mnogih Oris satova i daje 38 sati rezerve snage uz 28.800 otkucaja na sat.

Kako bi upotpunio izgled, Oris je sat zapakirao s dva remena. Prva je integrirana narukvica koja se sužava s 24 milimetra na 16 milimetara s kopčom na preklapanje. Uz tu narukvicu dolazi i zeleni integrirani gumeni remen koji također ima isti konus i kopču koja se može aktivirati. Vodootpornost ovog modela zajamčena je do 300 metara dubine, a cijena je 2.400 eura.

Novim modelom Oris nastavlja svoj Change for the Better program pomaganja ekoloških akcija, a ostatak ponude provjerite na stranicama Dicte.