Najstariji američki ronilački magazin (i jedan od najstarijih na svijetu) prestaje postojati – nakon 48 godina časopis Diver objavio je ovaj tjedan da prestaje izlaziti, a sadašnji broj je posljednji.

Digitalno izdanje, kao i web stranica i stranice na društvenim mrežama također će biti ugašeni u sljedećih nekoliko mjeseci, objavio je Diver na Facebooku.

Naime, Diver-ov izdavač i vlasnik Phil Nuytten umro je ove godine pa su u redakciji morali donijeti neke odluke u vezi s budućnošću ovog slavnog ronilačkog magazina. Čini se da su smatrali primjerenim završiti s izdavanjem Divera, a posljednje izdanje posveta je Philu Nuyttenu. Kako kažu iz Divera: “Ovo nije bila brza, ni laka odluka. Diver izlazi nevjerojatnih 48 godina. To je ogroman pothvat u izdavaštvu. Samo nekoliko svjetskih časopisa ima ovakvu dugovječnost!” 

Diver je bio najstariji američki ronilački magazin, a može se pohvaliti da su ga čitali i ronioci i neronioci. Svatko tko je držao sjajne stranice Divera i zadivljeno gledao u živopisne slike koje ih ukrašavaju te čitao zanimljive tekstove ostat će uskraćen jer je cilj redakcije bio educirati, zabaviti i inspirirati. No, nakon smrti osnivača i vlasnika Divera suradnici koji su naporno su radili kako bi svoja iskustva oživjeli na Diverovim stranicama donijeli su odluku da Diver više neće postojati.

Inače, u Americi postoji nekoliko ronilačkih magazina, a neki od njih među najpoznatijim su ronilačkim magazinima na svijetu pa će ronioci i dalje imati mnoštvo izbora, ali Diver je bio najstariji i svakako je prestanak izlaženja Divera gubitak za cjelokupnu ronilačku populaciju jer se taj magazin čitao i daleko izvan granica SAD-a.

Prigodno je spomenuti da je SCUBAlife magazin jedini ronilački magazin u našoj regiji i da postoji već 13 godina u tiskanom, a posljednje tri godine i u digitalnom izdanju te da je naš web portal najčitaniji ronilački portal u regiji. Idući broj SCUBAlife magazina jubilarni je 50. broj i bit će u prodaji u listopadu 2023.

+ posts