Ahmed Gabr u pohodu na novi svjetski rekord

55

Počelo je odbrojavanje do sljedećeg velikog pothvata proslavljenog egipatskog ronioca Ahmeda Gabra.

Gabr trenutačno drži svjetski rekord u dubinskom ronjenju. Ovaj Egipćanin zaronio je do 332,4 metra dubine koristeći scuba opremu.
Instruktor trener tehničkog ronjenja koji se u rujnu prošle godine upisao i u Guinnessovu knjigu rekorda za najdublji zaron s ronilačkim aparatom otvorenog kruga, ovaj put želi istaknuti važnost zaštite podvodnog svijeta u najvećoj podvodnoj akciji čišćenja podmorja.
Obaranje rekorda održat će se u Hurghadi, jednoj od egipatskih ronilačkih meka, 5. lipnja 2015. (nešto kasnije nego što je Ahmed najavljivao), a Gabr želi okupiti 400 strastvenih ronilaca koji bi zaronili u ovoj velikoj akciji.

Za potrebe Guinnessa akcija podvodnog čišćenja definira se kao kontinuirano djelovanje u kojem ronioci s aparatom za disanje pretražuju područje pod vodom u potrazi za umjetnim otpadnim proizvodima s namjerom da ih uklone iz prirodnog okoliša. Raznolik podvodni svijet Crvenog mora već desetljećima privlači ronioce diljem svijeta, a egipatski rekorder smatra kako je došlo vrijeme za vraćanje duga podmorju.

+ posts