Ženski ronilački dan

95

Što radite 18. srpnja 2015.? Pridružite se roniocima diljem svijeta u obilježavanju “Ženskog ronilačkog dana”!

Dio je to nove inicijative međunarodne asocijacije za obuku ronilaca PADI kojom se želi potaknuti pripadnice ljepšeg spola da se u što većem broju uključe u ronilačke aktivnosti. PADI poziva žene svih generacija i ronilačkih kvalifikacija da zarone zajedno isti dan kako bi doprinijeli promicanju svijesti i povećanju interesa za ovaj prekrasan sport. Inicijativi se odazvalo više od 46 zemalja, a organizira se i preko 200 ronilačkih događanja širom svijeta.
Kristin Valette iz PADI-ja objasnila je kako, unatoč tome što broj žena u ronilačkoj populaciji raste, još uvijek postoji mnogo toga što bi se moglo učiniti kako bi ženama pokazali bezbroj mogućnosti koje ronjenje pruža. “Naš je cilj PADI Ženskim ronilačkim danom naglasiti značajne doprinose žena ovom sportu i potaknuti više žena da krenu u istraživanje podvodnog svijeta”, kazala je Kristin. Mnogo je nevjerojatnih žena koje su u samim začecima ronjenja nadišle seksizam i predrasude i uspjele dokazati kako nema granica kada se nešto zaista želi postići.
Stoga provjerite sa svojim lokalnim PADI ronilačkim centrom kako obilježavaju ovaj dan i pripremite opremu, jer 18. srpnja podmorjem vladaju žene.