Zelos Hammerhead

125

Mnogi poznavatelji ronilačkih satova još nisu čuli za Zelos, novu tvrtku koja je startala s proizvodnjom satova 2014. godine, a roniocima se predstavila modelom Abyss.

Vjerujemo da će nakon novog modela (Zelos Hammerhead) i to biti promijenjeno. Naime, Zelos je ovim modelom dokazao da vrhunski ronilački satovi ne moraju nužno koštati kao manja jahta. 
Zelos Hammerhead je model koji je moguće nabaviti u osam različitih varijanti, od čega su četiri s kućištem od nehrđajućeg čelika i četiri s kućištem od bronze. Bronca je, inače, kao materijal tradicionalno vezana uz more i ronjenje već stoljećima pa se većina proizvođača vrhunskih ronilačkih satova u novije vrijeme odlučuje za barem jedan brončani model u kolekciji. Zanimljiva je bronca i zbog toga što vremenom dobije patinu pa je svaki primjerak na neki način unikatan jer se koristi u različitim uvjetima te patinira na jedinstven način. 

Kućište Zelos Hammerheada promjera je 44 milimetra i dizajnirano je tako da podsjeća na neka prošla vremena, s mnoštvom kosih ploha i linija te krunicom smještenom na poziciju četiri sata. Posebna priča je i brojčanik koji može biti načinjen od meteorita, materijala čija svojstva nije moguće sintetički oponašati, a uzorak je jedinstven za svaki primjerak. Za one koji vole čiste plohe tu je i dvoslojni crni ili plavi brojčanik koji se presijavaju na svjetlu. Luminiscencija je postignuta premazom koji jamči vidljivost i u većim dubinama, a jednosmjerno rotirajući ronilački prsten ima 120 mogućih pozicija i dolazi u tri različite varijante. Safirno staklo je kupolasto i premazano je antireflektirajućim premazom, a mehanizam je samonavijajući Seiko NH35. Naravno, kopča na narukvici ima mogućnost brzog produživanja za nošenje na ronilačko odijelo. 
Vodootpornost Zelos Hammerheada zajamčena je do jednog kilometra dubine, a cijena u pretprodaji je oko 400 eura!