Zelena alternativa svijetlećim štapićima za noćne urone

103

Tvrtka PAQLITE nedavno je pokrenula Kickstarter kampanju kako bi prikupili sredstva za izradu hibridnog ronilačkog svjetlosnog uređaja nazvanog Orb.

Orb je predstavljen kao zelena alternativa kemijskim svijetlećim štapićima za noćne urone. Radi se o novom, ekološki prihvatljivom uređaju za osvjetljenje pod vodom koji pruža više od 100 sati kontinuiranog svjetla, a puni se jednostavno putem USB priključka.
Inovativan dizajn objedinjuje LED tehnologiju i punjive baterije u jednostavan uređaj visokih svjetlosnih performansi koji je prijateljski prema okolišu, a može se koristiti i na lokacijama poput Bonairea, na kojima je ronjenje sa svijetlećim štapićima zabranjeno. Ovakvim uređajem ronioci će s lakoćom locirati jedni druge pod vodom tijekom noćnih urona. 

Orb se može koristiti i na kopnu i tijekom podvodnih aktivnosti, a uz pripadajuće kućište možete ga ponijeti do dubine od 30 metara. Orbova litij-ionska baterija jednostavno se puni putem USB priključka, a ima deklarirani vijek trajanja od 20 godina.
Uređaj može raditi na tri različita načina: konstantno osvjetljenje, kao bljeskalica ili mod u kojem se automatski prebacuje na hibridan način rada pri čemu ugrađeni senzori registriraju tamu.