Završen Osmi Mares UWPM 2020

76

Iako je pandemija uzrokovana korona virusom zahvatila svijet u jeku trajanja osmog online Maresovog podvodnog foto maratona, natjecanje je okupilo veliki broj natjecatelja. Naime, sudjelovalo je 437 natjecatelja iz 44 zemlje, što je jasan pokazatelj da ovo natjecanje raste i okuplja sve više ljubitelja podvodne fotografije.

Tijekom godina organizatori su nastojali razvijati ovo natjecanje kroz sve njegove segmente (kategorije, nagrade, sponzori, novine, pravila), a natjecatelji su odigrali ključnu ulogu u tome da se to natjecanje pretvori u ovo što je danas. Svojim ljubaznim i cijenjenim savjetima, prijedlozima i primjedbama svi su pridonijeli da Osmi Mares UWPM u uvjetima pandemije opstane i natjecanje se održi.

Natjecateljska konkurencija je i ove godine bila velika i organizatori su morali donijeti neke teške odluke u prosudbi fotografija. Nažalost, neke su fotografije morale biti diskvalificirane jer su poslane u pogrešnu kategoriju (riba / makro), neke su bile starije od tri godine, a neke su previše manipulirale putem Photoshopa. Kako ovo natjecanje raste iz godine u godinu, sve fotografije koje su ušle u TOP 10 dodatno su provjerene kako bi se osiguralo poštivanje svih Mares UWPM pravila. Nakon detaljnijeg pregleda neke fotografije nisu mogle biti prihvaćene jer nisu u skladu s jasno napisanim pravilima.

Organizatori su odgovorni, ne samo prema generalnom sponzoru Maresu, već i prema svim ostalim sponzorima i natjecateljima kako bi osigurali fer igru i zaslužene pobjede. Imajući to u vidu organizatori mole sve sudionike da pomognu održati cjelovitost ovog natjecanja poštujući pravila i ostale natjecatelje.

Važno je naglasiti da su ovo natjecanje omogućili i sponzori, partneri i članovi žirija pa im valja zahvaliti za trud koji su uložili u to da Mares UWPM postane respektabilno svjetsko natjecanje. Velika je stvar što se natjecanje održalo čak i u vrijeme globalne pandemije, a ono što je najzanimljivije je da je ovogodišnje natjecanje najbolje do sada!

Nažalost, zbog globalne pandemije ove godine neće biti ceremonije dodjele nagrada.

Više o samom natjecanju, rezultate žiriranja i prekrasne pobjedničke fotografije moći ćete vidjeti u novom broju SCUBAlife magazina koji će u prodaji biti krajem lipnja 2020. i koji je medijski pokrovitelj Mares UWPM-a.

+ posts