Fourth Element ovaj je tjedan predstavio svoje dugoočekivano Hydra neoprensko odijelo.

Hydra Drysuit dizajnirano je za avanture u hladnim vodama, ali vrlo dobro prianja uz tijelo i ne otežava znatnije kretanje pod vodom.

Neopren visoke gustoće (HDN) koristi se u kritičnim područjima u cijelom odijelu. Komprimiran je sa sedam na četiri milimetra i osigurava toplinsku zaštitu kao klasični neopren sa znatno većim uzgonom tijekom ronjenja. HDN je laminiran s vanjske strane kako bi bio otporan na abraziju, a s unutarnje strane je gladak zbog lakšeg odijevanja i udobnijeg nošenje tijekom zarona. Supratex obloge štite kritična područja od habanja (prepone i ispod pazuha) bez ograničavanja slobode kretanja. Dijelovi odijela koji su obično izloženi dodatnim abrazijama poput ramena, struka i koljena imaju tvrdu Durawear zaštitu.

Kako je većini ronilaca poznato da je mobilnost u suhom odijelu poprilično kompromitirana, dizajneri u Fourth Elementu doskočili su tom problemu pa ovo odijelo ima YKK-suhe patent-zatvarače koji se koristi u Argonaut suhom odijelu, a koji omogućuju da odijelo bude fleksibilnije i lakše u odnosu na ona s tradicionalnim zatvaračima. Iskustvo je pokazalo da će ti zatvarači, ako se pažljivo brinete o njima, pružiti izvrsne performanse i biti dugotrajni.

Komprimirane neoprenske čizme debljine četiri milimetra standardno su ugrađene na odijelo. Odlikuju se dvoslojnim ojačanjem, dobrim prianjanjem i ergonomskim oblikom, a opremljeni su Apollo Bio-Dry ventilima za napuhavanje i odvod.

Hydra se isporučuje s Hydro Smooth Pro niskotlačnim crijevom. Ovo pleteno crijevo ima poliuretansku oblogu koja osigurava nisko trenje, fleksibilnost i izvrsnu izdržljivost čak i u hladnim vodama. Uz svako Hydra suho odijelo dolazi pet milimetarska neoprenska kapuljača i torba za odijelo, a cijena je oko 1250 eura.

+ posts