Projekt Pogled u plavo nastavlja sa svojim gostovanjima diljem Hrvatske, a 5. i 6. srpnja gostuje u Popovači na glavnom gradskom trgu.

Pogled u plavo jedini je hrvatski ronilačko – edukativni projekt koji je svojim dosadašnjim djelovanjem mnogima približio čari i ljepote ronjenja te na jedinstven način spaja promociju, edukaciju i ekologiju s naglaskom na važnost sigurnosti u ronjenju. Grad Popovača i Turistička zajednica Grada Popovače u suradnji s agencijom Promocija ronjenja omogućit će besplatna probna ronjenja za sve uzraste s punom ronilačkom opremom uz stručno vodstvo instruktora ronjenja na Trgu Grofova Erdodyja 2 u Popovači. Tijekom dva dana 10-metarski montažni bazen Pogleda u plavo bit će montiran na glavnom gradskom trgu gdje će svi zainteresirani posjetitelji imati jedinstvenu priliku okušati se u ronjenju u kontroliranim uvjetima i uz stručni nadzor instruktora ronjenja. Nakon kraće poduke o osnovnim pravilima ronjenja i ronilačkoj opremi te zaronom u bazen u pratnji instruktora ronjenja posjetitelji će moći razgledavati podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena, a pridonosi stvarnom doživljaju dubine te prikazuje ljepote hrvatskog podmorja.

Za sigurnost svih ronilaca početnika brinut će se ronioci i instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama te ronioci i instruktori ronjenja Kluba podvodnih aktivnosti Marsonia koji će biti na raspolaganju svim zainteresiranim posjetiteljima kako bi svladali osnovne vještine i tehnike ronjenja. Nositelji promocije ove ronilačke manifestacije je KPA Marsonia koji će tijekom trajanja manifestacije predstaviti svoj rad, usluge i aktivnosti kluba.

Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske, a za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP. Sva gostovanja Pogleda u plavo možete pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo, te na stranicama medijskih pokrovitelja projekta Narodnog radija, SCUBAlife magazina, ronilačkog web portala Gorgonija te web portala Morski.hr.

+ posts