Nevjerojatan odaziv zainteresiranih Popovčana za ronjenje na glavnom gradskom trgu u Popovači.

Montažni bazen projekta Pogled u plavo bio je montiran 5. i 6. srpnja na centralnom trgu u Popovači gdje su brojni posjetitelji, a posebno djeca uživali u jedinstvenom iskustvu ronjenja. Pogled u plavo prvi put je gostovao u Popovači s ciljem promocije Hrvatske kroz ronjenje, ljepota hrvatskog podmorja, ponuda u ronjenju te uključivanja mladih u promotivne, edukativne i ekološke programe. Grad Popovača i Turistička zajednica Grada Popovače ove godine dodatno su obogatili ljetni program za svoje sugrađane kroz besplatna probna ronjenja s punom ronilačkom opremom. “Grad Popovača već duži niz godina zajedno s Turističkom zajednicom Grada Popovače pokušava osmisliti različite programe tijekom ljeta  kako bi onima koji ostaju u gradu pružili određene sadržaje s ciljem da provedu što bolje i kvalitetnije ljeto u gradu. Svake godine Popovača organizira radionice za djecu, a ove godine uvodimo i ljetno kino za djecu i odrasle. Također, ove godine smo omogućili i besplatna probna ronjenja kako bi djeci i ostalim građanima približili ovu prekrasnu aktivnost. Ronjenje je jedna izuzetno dobra aktivnost i to je poseban užitak, a Pogled u plavo je sjajna prilika za prvo iskustvo u ronjenju”, istaknuo je Josip Mišković, gradonačelnik Popovače.

Kako bi Popovčani mogli uživati u ljepotama podvodnog svijeta u bazenu je bila postavljena podvodna izložba fotografija hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja doprinosi stvarnom doživljaju dubine, a prikazuje ljepote podmorja. Osnovnu poduku o ronjenju i ronilačkoj opremi posjetiteljima su pružili instruktori ronjenja i ronioci Nemo-Adria Rescue Teama koji su članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba i brojni članovi te instruktori ronjenja Kluba podvodnih aktivnosti Marsonia iz Slavonskog Broda koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu Pogled u plavo. “Klub podvodnog aktivnosti Marsonia iz Slavonskog Broda podržava ovaj projekt koji ima za cilj promociju ronjenja kao aktivnosti, a posebno nam je zadovoljstvo biti ovdje s obzirom na to da su glavne zvijezde djeca. KPA Marsonia ima dugogodišnju tradiciju, a provodimo različite aktivnosti tijekom cijele godine i surađujemo sa svim ostalim klubovima u Republici Hrvatskoj. Također, odrađujmo brojne tečajeve, a proteklih godina držimo prvo mjesto po broju obučenih tečajaca po CMAS asocijaciji”,rekla je Magdalena Janković, ronilac KPA Marsonia iz Slavonskog Broda.

Postavljanjem 10-metarskog bazena priliku za ronjenje s punom ronilačkom opremom i uz stručno vodstvo instruktora ronjenja dobili su svi građani i posjetitelji Popovače, a posebno su bila oduševljena djeca.

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu, a nesebičnu pomoć u realizaciji besplatnih probnih ronjenja i podršku projektu dali su i Remax bazeni, Mares, PSS (Asocijacija u ronjenju), Honda Marine (Fred Bobek d.o.o.), NEMO-ADRIA i Termostroj – Lučko.Manifestacija Pogled u plavo odvijala se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

Sva gostovanja Pogleda u plavo možete pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo, agencije Promocija ronjenja te stranicama medijskih pokrovitelja projekta Narodnog radija, SCUBAlife magazina, ronilačkog web portala Gorgonija te web portala Morski.hr.

+ posts