Wild Waters s daškom glamura

122
foto: Alexandre Socci

Model i aktivistica za prava životinja, Karina Oliani, pozirala je pod vodom s morskim psima kao na pravoj modnoj reviji.

33-godišnja Oliani voditeljica je na brazilskoj televiziji, a snimke nastale u vodama bahamskog Nassaua prikazuju pravu malu podvodnu reviju u okruženju morskih pasa. Ovaj projekt snimljen je u utočištu morskih pasa te mu je cilj podići svijest o ugroženosti ove vrste kojoj prijeti izumiranje. 
Inače, ljudi svake godine ubiju oko 100 milijuna morskih pasa, pokazuje studije Marine Policyja, jednog od vodećih časopisa za oceane i studije vezane uz njega. Aktivisti smatraju kako su ova stvorenja potpuno neshvaćena zbog njihovog prikaza u filmovima i medijima gdje ih se portretira kao ubojice i direktnu prijetnju ljudima. Od preko 470 vrsta morskih pasa tek je njih nekoliko “zaslužno” za fatalne ljudske smrti; i to najčešće velika bijela psina, morski pas tigar i morski pas bik. Ovaj projekt je dio dokumentarne serije Wild Waters koja pokazuje Oliani u ronjenju s nekim od najpoznatijih predatora. 

Oliani se inače bavi ronjenjem preko 20 godina, a u ovom snimaju asistirali su joj poznati ronioci Stuart Cove i Liz Parkinson, koji su joj pomogli u poziranju bez korištenja scuba opreme. Žensku populaciju će vjerojatno zanimati podatak da je dizajner haljina na slikama brazilski kreator Arthur Caliman, a snimatelj je bio 37-godišnji Brazilac Alexandre Socci. “Morski psi nisu ubojice, a mi ubijemo 11.000 morskih pasa svakoga sata! To je ludost. Oni su izuzetno važne životinje koje se nalaze na svijetu već 400 milijuna godina”, rekla je Oliani, koja na snimanju nije imala nikakvu zaštitnu barijeru između sebe i morskih pasa.

+ posts