Na netom završenom natjecanju u ronjenju na dah hrvatski reprezentativac Vitomir Maričić popravio je (svoj) nacionalni rekord u disciplini ronjenja na dah s perajama.

Maričić je zaronom na dubinu od 107 metara postavio novi nacionalni rekord, a ovo natjecanje na Lastovu poslužilo je kao svojevrsno zagrijavanje za nadolazeće međunarodno natjecanje freedivera na kojem se očekuju još bolji rezultati.

Nakon obaranja rekorda Maričić je rekao da je zaron bio izazovan i da je malo podcijenio Jadran nakon što je ove sezone trenirao u toplijim morima. Kaže da ga je motivirao i ambijent pa je “gurnuo malo dalje”, a dodaje i da je ovo samo generalna proba za ono što slijedi narednih dana, misleći na napada na svjetske rekorde. Osvrnuo se i na kolege reprezentativce Sandu Deliju i Petra Klovara dodajući da će oni imati teži posao te se nada da će ga uspješno odraditi.

Inače, Maričić Klovar i Sanda Delija nedavno su imali aferu s dopingom nakon koje je Maričić uputio otvoreno pismo medijima u kojem je odbacio sve optužbe navodeći da su optužbe za doping njemu i njegovom timu ukaljale ime i bacile sjenu na karijere. Naglasio je da su te optužbe potpuno lažne te da je on trenutačno prvorangirani freediver na AIDA ljestvici kombinirajući sve discipline u svakom trenutku. U otvorenom pismu dodaje i da je odlučan očistiti svoje ime kao sportaša i trenera visokih moralnih vrijednosti.

+ posts