Vertical blue 2014

24

Počinje natjecanje ronilaca na dah na Bahamima.

Duboki zaroni i velike brojke ono je što se očekuje od svjetske apnejaške elite na prestižnom ronilačkom natjecanju “Vertical blue 2014” koje se od 27. studenog do 5. prosinca održava na bahamskom otoku Long Island.
35 natjecatelja iz raznih krajeva svijeta sljedećih će devet dana zaronima u poznatoj rupi Dean’s Blue Hole, prirodnom fenomenu dubokom 203 metra, pokazati mogu li pomaknuti granice nacionalnih i svjetskih rekorda ili premašiti najbolje osobne rezultate. Na ruku im idu i idealni uvjeti za ronjenje na dah u poznatoj bahamskoj rupi, temperatura mora od oko 28 stupnjeva, izostanak morskih struja i velika dubina.

Natjecanje koje je utemeljio svjetski rekorder William Trubridge uz već tradicionalno partnerstvo Suunta odvija se u tri discipline: ronjenju u dubinu s nepromjenjivom težinom (CWT), ronjenju u dubinu s nepromjenjivom težinom bez peraja(CNF) i slobodno poniranje (FIM).
Posebno zanimljivo bit će pratiti kako se odvija natjecanja između svjetskih rekordera Williama Trubridgea i Alexeya Molchanova te slovenskog favorita Samo Jeranka. Veliki rezultati očekuju se i na ženskoj strani od Japanke Misuzu Okamoto i Ruskinje Marianne Krupnitskaya, obje vlasnice medalja s ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva na Sardiniji.

+ posts