Northern Diver najavio je lansiranje svojih novih, ažuriranih ronilačkih svjetiljki Varilux Travel i Varilux Micro.

Radi se o kompaktnim ronilačkim svjetiljkama deklarirane vodootpornosti do 100 metara s magnetskim priključcima za punjenje. Obje su zapravo dizajnirane kao svestrane svjetiljke za putovanja, pogodne za korištenje kao primarne i pomoćne ronilačke lampe te jednostavne za korištenje s ronilačkim rukavicama.

Varilux Micro

Varilux Micro je ultrakompaktna i lagana, punjiva ronilačka svjetiljka s vremenom rada od dva sata pri maksimalnoj snazi od 850 lumena i približno 28 sati pri najnižoj postavci od 80 lumena.

Jačinom svjetlosnog snopa upravlja se putem magnetne indukcijske sklopke, a kućište je izrađeno od anodiziranog zrakoplovnog aluminija.

Masa od samo 185 grama i male dimenzije (145 x 35,5 milimetara) jamče da ćete ovu lampu zaista lako utrpati u džep na BCD-u ili suhom odjelu.

Varilux Travel

Varilux Travel je kompaktna, snažna i svestrana ronilačka svjetiljka smještena u laganom, izdržljivom, aluminijskom kućištu dimenzija 158 x 45 milimetara (masa je 282 grama).

Iako je dizajnirana da se drži u ruci, kompatibilna je i s nosačima za montažu te držačima svjetiljke na zapešću.

Svjetlost se kontrolira pomoću gumba koji se jednostavno pritiska, a punjive baterije osiguravaju da pri maksimalnom svjetlosnom toku od 1100 lumena radi 3,5 sata i do 50 sati pri najnižoj postavci od 110 lumena.

Duljina svjetlosnog snopa je čak do 370 metara.

Obje svjetiljke iz Northern Divera dolaze s magnetnim USB kabelom i konektorom, uzicom i kutijom, a cijena im se razlikuje za samo nekoliko eura (Varilux Micro je oko 80 eura, a Varilux Travel manje od 90 eura).