U Zagrebu otvorena izložba podvodnih fotografija svjetskog prvaka

123
foto: Damir Zurub

U BIZkoshnici na Britanskom trgu u Zagrebu pod pokroviteljstvom grada Zagreba otvorena je izložba fotografija “Plavi svijet” i “Tajne podzemlja” autora Damira Zuruba, svjetskog prvaka podvodne fotografije.

Na otvorenju se okupilo stotinjak posjetitelja, prijatelja, ronilaca, članova kluba Roniti se mora koji su došli pogledati osamdeset izloženih fotografija. Izložbu su otvorili Damir Zurub, (autor), Mirela Marović Omerzu (osnivačica BIZkoshnice) te Hrvoje Prćić (glavni urednik National Geographic Hrvatska). 

Damir Zurub drugi put izlaže svoje fotografije, a ovogodišnju izložbu odlučio je izložiti u novootvorenom prostoru BIZkoshnica Coworking na Britanskom trgu u Zagrebu koji se za tu prigodu pretvorio u galerijski prostor. BIZkoshnica Coworking je mjesto gdje možete raditi, održavati sastanke, organizirati razne događaje za vas ili vašu tvrtku. Ideja da se organizira izložba u BIZkoshnica prostoru nastala je zbog potrebe za zanimljivim i novim prostorom u centru grada Zagreba gdje mladi umjetnici mogu izložiti svoje radove.

Izložba na kojoj možete pogledati fotografije nastale na putovanjima diljem svijeta koje je Damir napravio ove godine obilazeći podmorja Crvenoga mora, Sjevernoga mora, Papue Nove Gvineje, Banda otočja te sve ljepote Jadranskoga mora bit će otvorena do 24. prosinca 2015.

“Ako niste nikada ronili, a jednoga dana vam se ukaže prilika, pokušajte. Jer kada zaronite u plavetne dubine, negdje u dubini srca i vi ćete se zaraziti. Za mene je to poput novog života kojega sam još u ovome dobio priliku živjeti. “, rekao je na otvorenju Damir Zurub.

Izložba je prodajnog karaktera i kupnjom fotografija podržavate rad i aktivnosti ronilačkog kluba Roniti se mora te buduće izložbe mladih umjetnika u BIZkoshnici. 

Damir Zurub instruktor je ronjenja i podvodne fotografije, podvodni snimatelj i fotograf, speleoronilac te kapetan reprezentacije Hrvatske u podvodnoj fotografiji. Ove godine osvojio je titulu svjetskog prvaka podvodne fotografije na natjecanju u Nizozemskoj na 15. CMAS Svjetskom prvenstvu u podvodnoj fotografiji. Osvajač je zlatne plakete Libanonskog ronilačkog saveza za uspjehe na svjetskom kupu u podvodnoj fotografiji u Libanonu 2012. i brončane medalje za reprezentaciju Hrvatske u podvodnoj fotografiji u Portugalu 2014. Na raznim festivalima te domaćim i međunarodnim natjecanjima u podvodnoj fotografiji osvojio je ukupno 86 medalja i odličja te brojne druge nagrade i priznanja.