Možda se ronilačka maska čini kao dio opreme koji se ne može značajnije unaprijediti, ali nova maska iz TUSA-e zaista nudi ozbiljna poboljšanja.

Radi se o maski s ojačanim TRI-MIX okvirom i jednim CrystalView optičkim staklom koji štiti oči od UV zraka, a pruža nevjerojatno jasan pogled u podmorju.

Svaka osoba ima jedinstvenu strukturu lica i svaki ronilac doživljava određenu razinu nelagode ili “pritisak” na licu dok nosi ronilačku masku pod vodom. Inženjeri iz TUSA-e željeli su riješiti te probleme pa su nekoliko godina analizirali pristajanje maske na lice, strukturu kostiju lica i pokrete usta. Rezultat je Freedom Technology, set revolucionarnih, novih značajki ronilačke maske koji pruža vrhunsko pristajanje, udobnost i povećane performanse. Prije svega razvili su obrazine s rupicama na ključnom području oko čela i jagodičnih kostiju, a te rupice povećavaju mekoću, fleksibilnost i kontakt s površinom kože. Ovo također uvelike smanjuje curenje i povećava udobnost. Nadalje, dodali su izbočine za stabilnost. Naime, kako se pritisak vode s povećanjem dubine povećava, maska će se sabijati prema licu često uzrokujući izobličenje i curenje vode u masku. Područja ispod jagodičnih kostiju ojačana su izbočinama za stabilnost kako bi se ova kompresija smanjila na najmanju moguću mjeru održavajući idealan kontakt s površinom kože. Tu je još i različita debljina silikona koja sprečava izobličenja zbog držanja usnika regulatora (ili usnika disalice) u području nosnog džepa i usnog dijela, što inače isto izaziva curenje i nelagodu.

Freedom Dry povećava udobnost i pristajanje korištenjem revolucionarne površine obrazine s niskim trenjem. Dio obrazine koji prijanja na lice ima površinu s niskom razinom trenja koja pruža vrhunsko brtvljenje i povećava kontaktnu površinu na području lica, a značajno smanjuje prekomjernu napetost kože. Rezultat je mekana i podatna maska s dramatično poboljšanim prianjanjem.

CrystalView Optical Glass leća pruža vrhunsku jasnoću, boju i prijenos svjetlosti, a TUSA-in antirefleksni tretman leća smanjuje unutarnju i vanjsku reflektiranu svjetlost. Ovo smanjenje povećava prijenos svjetla na 95% što rezultira značajno poboljšanom bojom, jasnoćom, kontrastom i boljim ukupnim vidom pod vodom.

Sustav kopči s brzim podešavanjem uključuje novodizajniranu kopču niskog profila. Rezultat svega ovoga je kompaktna, lagana, tehnološki napredna maska koja se može lako i brzo prilagoditi za savršeno pristajanje.

TUSA Paragon S dostupna je u devet različitih kombinacija boja po cijeni od oko 200 eura, a garancije na ovu masku je tri godine.