Novi model split peraja ove je godine došao iz tvornice Tusa, a radi se o HyflexZoom perajama koje zaista jamče iskustvo niskog otpora pri ronjenju.

Podijeljena peraja sa šest škrga zapravo koristi tehnologiju propelera i dizajn oštrice pod kutom, a to omogućuje vrhunsku izvedbu pri standardnim ronjenjima. Šest škrga na perajama optimizira prolaz vode kroz oštricu koji potiskuje turbulencije na stražnjoj strani oštrice, čime se smanjuje otpor zamahu. Na utoru za stopalo je i novi bungee remen i učvršćena peta za dodatnu sigurnost i udobnost, a može se lako podešavati u pet veličina. Bungee je dizajniran tako da smanji klizanje pete pa ove peraje neće spadati ni u ekstremnim uvjetima.

Anatomski oblikovan utor za stopalo osigurava ravnotežu fleksibilnosti i kontrole, povećanu udobnost i maksimalan prijenos snage pa sad svi ljubitelji split fin peraja mogu uživati u novom modelu vrhunskih performansi. Naravno, materijali su vrhunski, što se i očekuje od imena Tusa, a testiranja su odrađena u laboratoriju, ali i u realnim uvjetima u moru.

Kako je u današnje vrijeme i u ronjenju važan izgled, ove peraje dostupne su u zelenoj, plavoj, žutoj, rozoj, crnoj, crno-bijeloj i potpuno bijeloj varijanti, a cijena im je oko 190 eura.

+ posts