Novi Pelagos 39 s kućištem od titana, luminescentnim keramičkim kompozitnim monoblok oznakama sati, sustavom za brzo podešavanje kopče i ronilačkim produžetkom koketira s večernjim toaletama.

Naime, Tudorov profesionalni ronilački sat Pelagos 39 unosi desetljeća ronilačkog nasljeđa marke u kućište promjera 39 milimetara zajedno s blistavom satenskom završnom obradom okvira i odsjajem na brojčaniku. Rezultat je ronilački sat koji nudi vrhunsku tehnologiju izrade satova uz klasičnu estetiku koja poziva na mnogo vremena na ruci i izvan mora.

Ovako smanjeni model odlično pristaje na ženskoj i muškoj ruci, a odgovaraju mu i podvodni ambijent, ali i večernje toalete u ekskluzivnom restoranu.

Pokreće ga mehanizam koji vam omogućuje da odložite sat na cijeli vikend (ako želite) i ponovno počnete raditi u ponedjeljak ujutro bez potrebe za resetiranjem vremena.

Novi, blago smanjeni Pelagos zadržava sve one značajke koje čine model Pelagos tako cijenjenim ronilačkim satom. No, dok su modeli Pelagos, Pelagos LHD i Pelagos FXD bili usmjereni na profesionalce, na tehničko ronjenje, nudeći specijalizirane funkcije za relativno malu skupinu profesionalnih ronilaca, Pelagos 39 nudi kompaktnost i svestranost, ali i pristupačnost. I dalje je to mehanički ronilački sat tradicionalnog stila, ali možda više naginje onim dodirima profinjenosti i elegancije koji se nalaze u novim značajkama kao što su satenska završna obrada brojčanika i umetak ronilačkog prstena.

Međutim, Pelagos 39 još uvijek uspijeva pronaći sretnu ravnotežu između luksuza i korisnosti zahvaljujući potpuno brušenom kućištu koje je u skladu s cjelokupnom estetikom Tudorove Pelagos linije. Tako je vanjština u savršenom kontrastu sa sjajem ronilačkog prstena koji je izrađen od crne keramike sa satenskom završnom obradom. A postoji i suptilni prevjes jer promjer ronilačkog prstena malo premašuje središnje kućište, što omogućuje sigurniji hvat.

Oznake sati na brojčanike izrađene su od monoblok luminescentnog keramičkog kompozita, nove značajke koja ne samo da poboljšava izgled sata, već značajno povećava svjetlinu oznaka sati.

Model Pelagos 39 pokreće Manufacture Calibre MT5400. Njegova je konstrukcija dizajnirana da osigura robusnost, dugovječnost, pouzdanost i preciznost zahvaljujući varijabilnoj ravnoteži inercije koju na mjestu drži čvrsti poprečni most s dvije točke učvršćenja. Zahvaljujući ovoj vagi i nemagnetskoj silicijskoj opruzi balansa, Manufacture Calibre MT5400 certificiran je kao kronometar u švicarskom institutu za testiranje kronometra (COSC), a njegova izvedba nadilazi standarde koje postavlja ovaj neovisni institut. Još jedna značajka ovog mehanizma je da je rezerva snage približno 70 sati, što korisniku omogućuje da skine sat u petak navečer i ponovno ga stavi u ponedjeljak ujutro bez potrebe za navijanjem.

Model Pelagos 39 isporučuje se s brušenom narukvicom Grade 2 Titanium koja je opremljena “T-fit” kopčom za brzu prilagodbu duljine i produženje narukvice od 25 milimetara kako bi se sat mogao nositi preko ronilačkog odijela. No, Pelagos 39 dolazi i s drugim remenom izrađenim od crne gume, s kopčom od titana koji se pričvršćuje na kućište pomoću krajnjih karika od titana, a uključen je i gumeni produžetak koji omogućuje dodatno produljenje remena do 110 milimetara.

Cijena ovog smanjenog ronilačkog modela koji i dalje ostaje vrhunski profesionalac pod vodom, ali sad već koketira i s večernjim toaletama je oko 4500 eura.