Traži se novi “Waterman”

179

Kompanija za proizvodnju ronilačke opreme Scubapro, zajedno s PADI-jem i sajmom Beneath the Sea pokrenula je kampanju povodom 90-tog rođendana ronilačke legende Stana Watermana, jednog od pionira podvodne fotografije i podvodnog snimanja.

U sklopu te kampanje bira se novi “Waterman”, stipendist koji mora biti poput Stana Watermana, koji ima posebnu strast prema ronjenju, istraživanju, brizi za očuvanje mora te avanturi. Ipak, ne brinite, i amaterima, a ne samo profesionalcima, dopušteno je da se prijave na natječaj, a od njih se pak očekuje da pokažu svoju kreativnost, daju fotografije koje nadahnjuju te ujedno pruže detaljan opis zašto smatraju da su upravo oni novi “Waterman” te zašto njihovim žilama teče slana krv.
Osim samog priznanja tu su i opipljive nagrade u obliku Scubapro opreme vrijedne 5000 američkih dolara te PADI-jevih tečaja vrijednih 4000 dolara. Prijave se primaju do kraja travnja, pobjednik će biti proglašen do 15. lipnja, a za više detalja posjetiti stranicu www.scubapro.com/waterman. “Nije slučajnost da je Stanovo prezime upravo Waterman. On je legenda koja je nadahnula čitave generacije. Još živi život svojih snova, a nama je čast da smo dio toga sna već 40 godina”, kazao je predsjednik Scubaproa Joe Stella.
Sve prijave mogu se vidjeti na Scubaprovoj Facebook stranici (www.facebook.com/Scubapro), a tamo se tijekom travnja i svibnja može glasati za iste, čime svatko ima jednaku priliku za pobjedu. “Uistinu sam počašćen ovakvim velikodušnim priznanjem”, kazao je sam Waterman, inače peterostruki osvajač prestižne nagrade Emmy. “Stan je istraživao more prije nego što su Jacques Cousteau and Lloyd Bridges uopće stavili boce na sebe. Zbog njega sport i ronjenje neće nikada biti isti kao prije njega”, kazao je Stella.

+ posts