Think Green – Kukljica – Ugljan

111

Ronilački klub Roniti se mora u suradnji s Općinom Kukljica i Turističkom zajednicom Općine Kukljica 08. i 09. listopada 2016. organizira ronilačku ekološku akciju.

Na otoku Ugljanu u Kukljici 50-ak ronilaca volontera iz cijele Hrvatske čistit će podmorje, a nadaju se da će im se pridružiti i neronioci kako bi pomogli otpad iz podmorja i oko plaža prikupiti te propisno zbrinuti. Otvorenje akcije je u subotu oko trinaest sati, a ronjenje će početi iza četrnaest sati na Zelenoj punti, ispred marine, luke te na plaži Vruljica. U nedjelju iza dvanaest sati ronioci će čistiti podmorje na plažama Gnojišće, Sabuša i Mala Sabuša. 

Inače, ronilački klub Roniti se mora godinama organizira akcije Think Green u okviru kojih se čisti podmorje i jezera diljem Hrvatske, a osim čišćenja djeluju i edukativno te podižu ekološku svijest i ukazuju javnosti na problemima onečišćenja okoliša.
Ovu akciju sponzorski su podržali Općina Kukljica, Turistička zajednica općine Kukljica, National Geographic Hrvatska, Jamnica d.d., C.I.O.S. d.d. i Zagrebačke pekarne Klara.