Ronioci ronilačkog kluba Roniti se mora iduće subote (9. srpnja) čistit će zagrebačko jezero Jarun.

Nastavak je to prepoznatljive i društveno odgovorne ekološke akcije Think Green kojom Klub s iznimnim entuzijazmom, a uz pomoć volontera i partnera već 11 godina čisti naše more, rijeke i jezera provodeći pri tom edukativne programe za djecu i sve zainteresirane. Ekološki osviješteni ronioci tako kroz prateći program na mlađe generacije prenose znanja o ronjenju kao disciplini, ronilačkoj opremi i važnosti odgovornog pristupa prema prirodi.

Nakon niza uspješnih akcija uz hrvatsku obalu i otoke ovoga će vikenda ronioci pristupiti čišćenju 27. put, a zagrebačko jezero i pristupne koridore čiste svake godine. Cjelokupnu logističku podršku, kao i tijekom prethodnih akcija u drugim gradovima, osigurava C.I.O.S. grupa koja će odvesti i propisno zbrinuti sav prikupljeni otpad.

Nadolazećim se aktivnostima znatno pridonosi kvalitetnijoj ljetnoj sezoni koju će mnogi sugrađani provesti upravo u toj gradskoj oazi. Očekuje se i ovoga puta dolazak volontera iz cijele Hrvatske, a ronilački klub Roniti se mora poziva i sve zainteresirane sugrađane da sudjeluju u akciji uz prijavu putem adrese elektroničke pošte: ronitisemora@gmail.com.

Program održavanja ekološke akcije Think Green – Jarun 2022:
12:00 – 12:30 – Registracija svih sudionika
12:40 – Službeno otvorenje 27. ekološke akcije Think Green – Jarun 2022
12:50 – Zajedničko fotografiranje svih sudionika i izjave za medije
13:30 – 15:30 – Čišćenje jezera i okolice jezera
18:30 – Zatvaranje 27. ekološke akcije Think Green – Jarun 2022

Lokacija okupljanja je na jezeru Jarun kod regatne staze i mosta Univerzijade, a medijski pokrovitelj akcije je SCUBAlife.

+ posts