Mares Magellan je pravi putni kompenzator plovnosti kojemu su dizajneri posvetili puno pažnje kako bi se mogao što jednostavnije transportirati.

Iznimno je lagan i potpuno sklopiv zahvaljujući nepostojanju krutog dijela. Umjesto čvrstog stražnjeg držača za ronilačku bocu ovaj kompenzator ima zračne komore koje drže bocu i amortiziraju pritisak na leđa ronioca. Uz ove zračne komore smješteni su gumeni jastučići koji osiguravaju dobro nalijeganje i sprečavaju neželjeno gibanje boce u kompenzatoru. Kako je dizajn stražnjeg nosača za ronilačku bocu zapravo zračna komora odvojena od pojasa, sloboda kretanja je znatno veća nego kod klasične varijante BCD-a.

Magellan je opremljen ergonomskim konkavnim naramenicama koje poboljšavaju udobnost u području prsa i ramena, a dolazi s integriranim džepovima za utege koji imaju sustav za brzo otpuštanje olova. Omogućena je i upotrebu džepova s utezima na stražnjem remenu za pričvršćivanje ronilačke boce (opcija) radi bolje raspodjele težine. Magellan ima i dva aluminijska D ringa od 40 milimetara te dva od 25 milimetara.

Masa ovog kompenzatora plovnosti je samo dva kilograma, a uz sva stroža ograničenja težine prtljage u zrakoplovima ovo je značajna karakteristika koja roniocima itekako ima smisla. Cijena Mares Magellan BCD-a je oko 350 eura.