Karin Sinniger drži jedan neobičan, ali zaista zanimljiv svjetski rekord – ronila je u većini zemalja svijeta.

Ova državljanka Švicarske, SAD-a i Britanije (Hong Kong) zabilježila je preko 1500 urona, a ronila je u više od 180 država te prema World Record Academy-ju drži svjetski rekord u ronjenju s autonomnom ronilačkom opremom upravo po broju država u kojima je ronila.

Karin kaže kako ne može zamisliti svoj život bez ronjenja. Živi u Angoli gdje se bavi odvjetništvom (kad ne roni), a lov na ovaj svjetski rekord započela je 2005. godine. Do ostvarenja cilja (postavljanje svjetskog rekorda po broju država u kojima je ronila) proživjela je svakakve nezgode na svojim putovanjima. Tako su na nju pucali afrički graničari, uporni krokodili pokušali su je omesti u ronjenju, a ronila je i s vodenkonjima i velikim bijelim psima, pod led s Djedom Božićnjakom, u kraterima vulkana, u špiljama, vlakovima i podmornicama, a kao jedinstveno iskustvo izdvaja ronjenje sa slonom.

Ova rekorderka kaže kako postoji mnoštvo prekrasnih mjesta za ronjenje, a za većinu se uglavnom slabo zna jer ronilački časopisi najčešće pišu o etabliranim ronilačkim odredištima. Ona voli upravo slabo poznata i teško dostupna mjesta gdje ronjenje praktički ni ne postoji (nema logistike) jer na takvim mjestima pronalazi ono istinski netaknuto, nešto što još nitko nije vidio.