Srušen još jedan Guinnessov rekord

121

Pedeset jedan sat, četiri minute i 21 sekunda novi je službeni Guinnessov rekord u trajanju urona u slanoj vodi otvorenoga mora.

Rezultat je to koji je postigao Amerikanac Allen Sherrod, a time je i ujedno vratio titulu u ovoj kategoriji. On je naime 2011. ostvario rezultat od 48 sati i 13 minuta pod vodom, što je lani srušeno pa je Sherrod odlučio ponovno se vratiti na tron, što mu je i pošlo za rukom ove subote na Floridi. “Stvarni izazov bilo je vrijeme i kako ga provesti jer se ne događa ništa uzbudljivo”, rekao je Sherrod. 

Tijekom više od dva dana, koliko je proveo pod vodom, glavne namirnice bili su mu napitak Gatorade i energetsko piće od riže. Za vrijeme urona na njega su pazila po dva ronioca, koji su motrili na njega dok je spavao kao i na znakove eventualnih psihičkih problema. Dubina na kojoj se nalazio bila je oko pet metara, a jedno vrijeme društvo su mu pravile i lignje. Usput je pod vodom obnovio i zavjete sa svojom suprugom Barbarom Wynns, ali poljubiti se nisu mogli zbog full face maske koju je Allen koristio tijekom urona. U cijelom pothvatu sudjelovalo je i oko 100 volontera.