Nazvana po Berndu Boettgeru (Böttgeru), izumitelju Aqua Scootera, ova kolekcija posveta je izvanrednoj priči o domišljatosti, hrabrosti i odlučnosti.

Bernd Böttger rođen je i odrastao u Istočnoj Njemačkoj tijekom Hladnog rata. U želji da pobjegne i dođe do slobode na zapadu 1968. godine napravio je prvi podvodni skuter (nazvan Aqua Scooter). Sam je konstruirao i izradio podvodni skuter koristeći benzinski motor za bicikl, a zrak u motor dovodio je kroz cijev, dok je ispuh usmjerio u spremnik koji je djelovao kao plovak. S još jednom disalicom za sebe i s neprovjerenom napravom domaće izrade Böttger je uspio dovršiti putovanje od 15 milja ispod i preko Baltičkog mora do sigurnosti Danske. Kasnije je poboljšao, patentirao i plasirao na tržište svoj AquaScooter od 10 kilograma.

Taj njegov podvig nadahnuo je liniju ronilačkih satova Spinnakera. Model Boettger Automatic iz linije Spinnaker dolazi s kućištem od nehrđajućeg čelika promjera 42 milimetra. Na vrhu kućišta nalazi se safirna leća otporna na ogrebotine, a okvir je tanak i pažljivo izrezbaren kako bi korisniku pružio zadovoljavajuće držanje.

Brojčanik je čitljiv i potpuno funkcionalan kao pravi instrument za mjerenje vremena tijekom ronjenja, a velikodušno “osvjetljenje” izvedeno je korištenjem prave kombinacije oblika, međuigrom brojčanika i kazaljki te vrhunskim luminiscentnim Super-LumiNova premazom pa sve skupa djeluje prirodno i tečno.

Sat pokreće japanski automatski navijajući mehanizam Miyota 9015 s rezervom snage od 42 sata, a uz narukvicu od nehrđajućeg čelika dolazi i gumena narukvica s pažljivo izrađenom kopčom od nehrđajućeg čelika.

Dostupne su tri verzije boja: Midnight Navy, Forest Shadow i Dark Olive, a svaki sat Boettger Automatic proizvodi se u ograničenoj seriji. Verzija Midnight Navy proizvedena je u 630 primjeraka, dok su ostale dvije varijante proizvedene u seriji od po 510 jedinstveno numeriranih komada za svaku boju.

Vodootpornost ovog preciznog i intrigantnog ronilačkog sata zajamčena je do 300 metara dubine.

Svaki Spinnaker Boettger Automatic Limited Edition dolazi u upečatljivoj Pelikan kutiji po cijeni od oko 750 eura.