U meksičkim cenotama ronioci su pronašli zube Megalodona, a nalazi su potvrdili znanstvena uvjerenja.

Megalodon je bio gigantski pretpovijesni morski pas, a prema istraživanjima znanstvenika mnogi primjerci bili su dulji od 15 metara. Oni su dominirali oceanima prije nego što su izumrli prije oko 3,6 milijuna godina.

Znanstvenici su zainteresirani za proučavanje fosila golemog morskog stvorenja, a zubi životinje dokazuju da je to najzastupljenija vrsta fosila koja se danas može pronaći.

Fosile zuba u Meksiku pronašli su speleoronilac i fotograf Kay Nicte Vilchis Zapata i njegov kolega Erick Sosa Rodriguez dok su ronili u novootkrivenoj cenoti u Cholulu 2019. godine. Ta cenota duga je 400 metara i duboka 28 metara, a u njoj se nalazilo petnaest fosila zuba raznih vrsta morskih pasa. Također su otkrili ljudske ostatke i fosil kralješka koji potencijalno pripada drevnoj vrsti. Ukupno 13 od 15 fosila zuba pripadalo je trima različitim vrstama morskih pasa, jedan je bio megalodon (Carcharocles megalodon), dok su druge dvije vrste bile morski pas skuša (Isurus oxyrinchus) i morski pas pila (Pristiophoridae).

Stručnjaci vjeruju da je geološka vremenska skala pronađenih zuba megalodona stara između 2,5 milijuna i pet milijuna godina.