DiveTrack je sustav koji nadzorniku ronjenja pruža informacije o lokaciji i metrici ronilaca pod vodom te osigurava osnovnu komunikacijsku vezu između nadzornika i ronilaca.

Ovaj sustav omogućuje nadzorniku ronjenja da u svakom trenutku locira, nadzire i primi osnovne poruke od maksimalno osam ronilaca koji rone. Sustav je dizajniran tako da ga se brzo postavi i da ga ronilački tim može jednostavno koristiti.

Sonardyne uspostavio je suradnju sa Shearwaterom pa su Shearwaterov Petrel 2 i DiveCAN povezivi s DiveTrack-om tako da transponder DiveTrack-a može komunicirati s ronilačkim računalom i primati informacije dostupne u sustavu Shearwater.

Radeći s JFD-ovim Stealth Life Support Systemom DiveTrack pruža prikaz kritičnih sigurnosnih informacija u stvarnom vremenu omogućujući nadzorniku ronjenja da bude uvijek u toku sa svim parametrima za svakog ronioca koji koristi ovaj zatvoreni krug disanja. Korisničko sučelje radi u stvarnom vremenu sa stalnim ažuriranjem pružajući nadzorniku ronjenja tekstualni prikaz ključnih ronilačkih metrika (točne metrike ovisit će o ronilačkom računalu), kao i mogućnost iscrtavanja pozicija ronilaca na lako dostupnim S-57 i S-63 ENC kartama.

Ovaj komunikacijsko-nadzorni sustav proširuje okvire obuke ronilaca, a posebno je djelotvoran kod vojnih ronjenja, istraživačkih ronjenja, ronilačkih ekspedicija te komercijalnih ronilačkih radova.

Osim toga, DiveTrack u kombinaciji s ronilačkim kompjuterom Shearwater Petrel 2  omogućuje slanja zvučnih signala roniocima s površine, ali i roniocima tijekom zarona da pošalju poziv u pomoć ili informaciju o promjeni smjera kretanja nadzorniku ronjenja. Nadzornik može roniocu poslati poruku da prekine ronjenje, da promijeni pravac, da se vrati na mjesto urona, da krene do drugog ronioca ili do prije dogovorenog cilja, a svi parametri konstantno se ažuriraju.

DiveTrack omogućuje svakom ronilačkom timu da ostane siguran i informiran, a integracija s vodećim svjetskim ronilačkim računalima iz Shearwater Researcha i rebreatherima iz JFD-a približila je ovaj sustav rekreativnim roniocima.

Inače, sam sustav je ergonomski dizajniran da stane u dva Peli kućišta s oznakom IP-67. Idealno za nošenje u ruci i ne opterećuje i onako opsežan popis ronilačke opreme. Glavna jedinica sadrži napajanje (s trajanjem baterije do 10 sati), USBL sustav akustičnog pozicioniranja, 10 metara kabela, Wi-Fi, GNSS i prostor za prijenosno računalo ili tablet. GNSS čini sustav jednostavnim za korištenje bez kalibracije. Sve što trebate osigurati je prijenosno računalo ili stol na kojem želite pokrenuti sustav. Drugo Peli kućište je baza za punjenje za do osam DiveTrack transpondera. Svi transponderi u kućištu Peli automatski se postavljaju u “mod sigurnog letenja” odspajajući bateriju i isključujući ih iz rada. Svaki DiveTrack transponder ima unutarnju bateriju za više od 10 sati rada i univerzalni priključak za različite konfiguracije ronilačkog računala, a može se postaviti i na razna podvodna vozila koja onda možete pratiti s površine.