Shearwater Research ovog je tjedna najavio kako će “ušminkati” i nadograditi svoja dva ronilačka računala, a radi se o modelima Perdix 2 i Petrel 3.

Tako će od sada novi Perdix 2 imati kućište s preciznim okvirom od titana i dodirnim gumbima od titana koji štite elektroniku, ali i poboljšane performanse. Aluminosilikatna staklena leća štiti svijetli zaslon od 2,2 inča i nudi poboljšanu jasnoću, otpornost na udarce i oštećenja.

Dodan je i vibrirajući, prilagodljiv sustav upozorenja koji jako privlači pozornost u određenim trenucima ronjenja. Tu je i integracija kontrole tlaka u ronilačkoj boci putem transmitera uz mogućnost bežičnog spajanja s četiri odašiljača. Perdix 2 bit će dostupan u titan i titan crnoj boji, a cijena će biti nešto preko 1000 eura.

Nadograđeni Petrel 3 dobio je potpuno novi AMOLED zaslon dijagonale 2,6 inča koji je zaštićen lećom od kaljenog aluminosilikatnog stakla, okvirom od titana i piezo dodirnim gumbima. Integracija bežičnih odašiljača za kontrolu tlaka disajnog medija u ronilačkoj boci sada je standardna za sve modele Petrel 3 s do četiri odašiljača za prilagođavanje raznim konfiguracijama ronjenja, od otvorenog kruga, do rebreathera i nadzora tlaka plina za spašavanje.

Unaprijeđeni Petrel 3 također dobiva snažan sustav upozorenja vibracijom, a AA baterije koje može mijenjati korisnik jamče dugo vrijeme ronjenja i jednostavnu zamjenu. Cijena ovog modela bit će oko 1500 eura.

Oba modela isporučuju se sa Shearwaterovim korisničkim sučeljem spremnim za cijeli niz ronjenja s jednim i više plinova. Bluetooth povezivost i besplatni softver Shearwater Cloud omogućuju preuzimanje zapisa sa zarona te buduća ažuriranja, a sučelje je dostupno na 10 jezika, na žalost ne i na hrvatskom.

Ovi obnovljeni modeli moći će se kupiti u Europi već od sredine ovog ljeta.

+ posts