Shearwater Research predstavio je nove modele ronilačkog računala Tern i Tern TX.

Shearwater kaže da su nova Tern i Tern TX moćna, jednostavna, pouzdana i najkompaktnija ronilačka računala koja je tvrtka ikada izbacila na tržište. Tern TX konfiguriran je za ronjenje s bežičnim odašiljačem i sposoban je za povezivanje s do četiri Shearwater Swift odašiljača tlaka plina u ronilačkoj boci. Također uključuje digitalni kompas za točnu podvodnu navigaciju.

Jednostavnost zaslona ovih ronilačkih računala odlična je opcija za nove ronioce, a funkcionalnost ih čini odličnim alatom i za širok raspon razina ronilačkih iskustva.

Osim načina rada za ronjenje sa zrakom ili nitroxom, ova računala nude 3 Gas Nitrox način rada koji može podržati korisnike na mnogo naprednijim ronjenjima.

Zaslon visoke rezolucije je AMOLED i promjer mu je 1,3” te pruža kristalno jasnu vidljivost u različitim uvjetima osvjetljenja. Ovo jamči roniocima uvid u sve važne podatke na ekranu na prvi pogled, a korisničko sučelje je već prokušano i testirano na nekim drugim Shearwaterovim modelima.

Dizajneri su zapravo proveli testiranje među kupcima Shearwater ronilačkih računala i uvažili njihove želje – svijetli zaslon visokog kontrasta i jednostavnost korištenja, ali i pojednostavljenje nekih od naprednijih funkcija.

Tern i Tern TX imaju deklariranu dubinu do 120 metara s uključenim načinima rada: Air, Nitrox, 3 Gas Nitrox, Gauge i FreeDive. Ob nova računala kompatibilna su s novim Shearwaterovim remenima za brzo spajanje Remora pa tako omogućuju roniocima jednostavno prebacivanje između dugih i kratkih remena ili remena različitih boja.

Cijena Terna je oko 600, a Tern TX košta oko 700 eura, dok je Tern TX u kompletu s transmiterom oko 1000 eura.

+ posts