Shearwater Research predstavio je još jednu varijantu svog najprodavanijeg ronilačkog računala Teric, a radi se o ograničenoj seriji.

Izdanje Journeys inspirirano je starim ronilačkim kacigama i alatima koje su ronioci koristili pa okvir ima brončanu boju.

Journeys Edition Teric zamišljen je kao ronilački kompjuter za rekreativne ronioce, tehničke ronioce, za ronjenje s rebreatherom, ali i za freedivere. Dakle, radi se o kompletnom ronilačkom računalu sa svim funkcijama koje ronilac može zatrebati, a izgleda kao sportski ručni sat pa bez problema može i na večeru u neki restoran. S upečatljivim okvirom u brončanoj boji i širokom paletom boja koje možete birati za svoj remen, Journeys Edition Teric moderan je, ali elegantan i bezvremenski ronilački kompjuter.

Novi Shearwaterov Teric podržava ronjenje s nitroxom (do 99%), trimixom, zrakom, ronjenje sa zatvorenim krugom disanja i ronjenje na dah. Ima i troosni digitalni kompas s kompenzacijom nagiba, zvučna i vibracijska upozorenja te mogućnost bežičnog spajanja na do četiri transmitera istodobno. Kućište je od balističkog polimera i ekstremno je izdržljivo, a okvir i komande su od nehrđajućeg čelika. Ekran je AMOLED u boji sa safirnim staklom, a kompjuter je namijenjen za ronjenje do 200 metara dubine. Baterija je punjiva i podržava do 30 sati ronjenja s jednim punjenjem, a tu je i bežična stanica za punjenje.

Naravno, kad uzmemo u obzir sve ove karakteristike Journeys Edition Teric ne može biti baš jeftin pa je tako cijena pozicionirana na oko 1200 eura.