Shearwater Research napravio je novo ažuriranje za svoje popularno ronilačko računalo Teric kojim će integrirati računalo s novim Avelo ronilačkim sustavom.

Avelo je novi sustav za autonomno ronjenje koji koristi pumpe za upumpavanje i izbacivanje vodu u i iz spremnika te tako regulira plovnost ronioca. Zapravo, taj sustav koristi se umjesto konvencionalnih uređaja za kontrolu plovnosti na napuhavanje (kompenzator plovnosti).

Avelov ‘Hydrotank and Jetpack’ sustav značajno smanjuje masu koju ronilac treba nositi, dok u isto vrijeme pojednostavljuje profil pod vodom. Sustav je trenutno na probi u odabranim ronilačkim centrima u Bonaireu, SAD-u, Španjolskoj i Australiji i dostupan je roniocima nakon tečaja obuke za njegovo korištenje.

Novorazvijeni način rada Avelo na ronilačkom računalu Teric (uparen s odašiljačem Shearwater Swift) posebno je usmjeren na razlike u radu sustava Avelo u usporedbi s običnim sustavom za ronjenje te generira preciznije podatke o potrošnji zraka i preostalom vremenu ronjenja  prilikom korištenja Avelo sustava za ronjenje.