Seiko Watch Corporation s ponosom najavljuje novo partnerstvo sa zakladom PADI® i PADI AWARE – s programom Marine Debris za čišćenje oceana od morskog otpada.

Seiko je prihvatio izazov donirajući dio prihoda iz kolekcije Seiko Prospex Save the Ocean kako bi pomogao ronilačkoj zajednici koja uklanja i prijavljuje morski otpad u vodenim okruženjima.

Povijest Seikovih ronilačkih satova započela je 1965. s prvim japanskim ronilačkim satom. Od tada su se Seikovi ronilački satovi razvili kao odgovor na potrebe profesionalnih ronioca, uvodeći mnoge značajne satove sa stvarnim napretkom u sigurnosti, pouzdanosti, čitljivosti i jednostavnosti uporabe.

Danas Seiko kroz svoju Prospex kolekciju ponosno održava globalni standard za ronilačke satove, čuvajući tradiciju i nadograđujući inovacije stare pet desetljeća.

U središtu programa zaklade PADI AWARE Foundation™ program Marine Debris je najveći svjetski podvodni znanstveni pokret građana i inicijativa čišćenja poznata kao Dive Against Debris®. Više od 70.000 ronilaca diljem svijeta doprinijelo je izgradnji najopsežnije baze podataka o podmorju na dnu planeta koje se aktivno dijeli s nevladinim organizacijama, vladama i lokalnim zajednicama kako bi zagovarali promjene i radili na informiranju dugoročnim rješenjima za gospodarenje otpadom.

Seiko je ponosan što sponzorira rad globalne ronilačke zajednice PADI u čišćenju i sprječavanju nastajanja novog morskog otpada, a sve u svrhu zdravijeg oceana za nas i generacije koje dolaze.

+ posts