Ronioci koji koriste pomagala za vid na kopnu, obično trebaju slična pomagala i za ronjenje pa najčešće koriste ronilačke maske s dioptrijskim staklima.

Dioptrijske leće za ronilačke maske mogu biti bifokalne i ugrađene u masku, a postoje i druge opcije kao što su naljepljive leće ili zasebne dioptrijske leće koje se pričvršćuju unutar maske, iako mogu imati vrlo različite rezultate za korisnika.

SeeDeep naočale novost su koja još nije u prodaji, ali razvoj i priprema za izlazak na tržište već pobuđuje pažnju svih ronilaca kojima vid nije savršen. Radi se o ideji da ih dalekovidni ronioci mogu staviti ili skinuti pod vodom za gledanje izbliza, baš kao što bi se dogodilo s naočalama za čitanje.

Proizvođač tvrdi da ove naočale pristaju na svaku ronilačku masku, a pričvršćene su podesivim gumenim remenom. Leće s metalnim okvirom izrađene su od otpornog polikarbonata s premazom protiv ogrebotina, a korisnik može birati između četiri dioptrije: +1, +1,5, +2 i +2,5.

Naočale se mogu pomicati gore – dolje na ronilačkoj maski tijekom ronjenja, ovisno o tome želi li ronilac gledati u instrumente ili u nešto na morskom dnu, olupini, neku morsku životinju… Ljepljiva silikonska površina nanesena na dva mekana jastučića na poleđini naočala učvršćuje ih u odabranom položaju, a naočale se mogu potpuno skinuti kad više nisu potrebne tijekom ronjenja, primjerice kada se ronilac udalji od grebena i tada se mogu odložiti u meku neoprensku torbicu pričvršćenu na D-ring kompenzatora. Ako tijekom korištenja SeeDeep naočala trebate odmagliti masku ili izbaciti vodu iz maske, prvo morate skinuti naočale s maske (i stavite ih u mekanu torbicu), a zatim očistiti masku na uobičajen način.

Punu proizvodnja i prodaja najavljena je za osmi mjesec iduće godine (kolovoz 2024.), a predviđena cijena je oko 70 eura za par standardnih naočala uokvirenih u tvrdo presvučeni anodizirani aluminij u antracit sivoj ili plavoj boji. Premium izdanje od nehrđajućeg čelika bit će 15 do 20 eura skuplje, a ekskluzivna izvedba s okvirom od titana koštat će oko 135 eura. Svi modeli dolaze s neoprenskom torbicom, dok će posebna izdanja imati i tvrdu torbicu za korištenje na ronilačkom brodu i tijekom putovanja.