Mala i moćna ronilačka svjetiljka iz SeaLifea zove se Dragon Mini 1300S i nudi ultra-uzak snop svjetlosti za gledanje na velikim udaljenostima i maksimalni izlaz od 1300 lumena (temperatura boje: 6000 do 7000 K).

Anodizirana aluminijska konstrukcija otporna je na koroziju i testirana do dubine od 100 metara (dvostruki dizajn O-prstena osigurava pouzdano brtvljenje). Velika ručka ima teksturu za bolje držanje i omogućuje lak pristup prekidaču s tipkama za rad jednom rukom, a prekidačem je moguće regulirati tri razine snage i dvije funkcije stroboskopa za hitne slučajeve. Gumb za uključivanje i način rada svjetla također ima indikator razine napunjenosti baterije koji svijetli od zelene, preko žute, do crvene kada se baterije isprazne.

Uski snop svjetlosti od samo osam stupnjeva (šest stupnjeva pod vodom) jamči dug domet koji je savršen za osvjetljavanje morskih stvorenja u daljini, promatranje u tamnim područjima ili pukotinama, privlačenje pozornosti drugih ronilaca ili navigaciju tijekom noćnog ronjenja. Pet načina rada svjetla su: puna snaga, pola snage, četvrtina snage, jednosekundni bljeskajući signal i hitni SOS signal, oba pri punoj snazi.

Ova ronilačka lampa zamišljena je kao primarno ronilačko svjetlo, ali dobro se snalazi i kao pomoćno zbog svojih malih dimenzija, dugog vremena rada i impresivne izlazne snage (dimenzije su 46 x 157 milimetara). Svjetlo radi više od 5,5 sati s dodatnom punjivom Li-ionskom baterijom od 3500 mAh na jednoj četvrtini snage, više od 2,8 sati na postavci pola snage ili približno 1,5 sat na punoj snazi. Također se mogu koristiti dvije baterije CR123 za jednokratnu upotrebu s vremenom rada od četiri sata pri četvrtini snage i jedan sat pri punoj snazi. Rukohvat za bateriju ima integrirani sigurnosni ventil za otpuštanje tlaka koji smanjuje unutarnji pritisak koji se nakuplja u slučaju da se baterija ošteti i pregrije.

Kompaktno ronilačko svjetlo Sea Dragon Mini 1300S lako će stati u džep kompenzatora plovnosti, a uzica za zapešće s kopčom za BCD također je uključena što omogućuje roniocima da pričvrste svjetlo na zapešće ili na D-prsten kompenzatora. Sea Dragon Mini 1300S košta oko 130 eura, a u kompletu dolaze i punjive baterije i punjač i spomenuta vezica s kopčom.

+ posts