Scubapro se uključio u obnovu koralja pa je udružio svoje snage sa znanstveno utemeljenim pristupom Mote Marine Laboratory kako bi rezultati bili što bolji.

Cilj ovog projekta je kombinirati globalni doseg tvrtke Scubapro kroz njegovu globalnu mrežu dilera koji su svjesni važnosti očuvanja i obnove koralja. Tako se nastoji organizirati ronioce na globalnoj razini da sudjeluju u zaštiti i obnovi koralja i podvodnog okoliša kojeg toliko vole. Mote Marine Laboratory neovisna je, neprofitna organizacija za istraživanje mora osnovana 1955. godine, a cilj joj je unaprijediti znanost i obrazovanje o moru podupirući očuvanje i održivo korištenje morskih resursa.

Ovaj projekt bazira se na jednodnevnim programima u kojima sudionici mogu učiti o ekologiji grebena i raznim tehnikama koje Morski laboratorij Mote koristi u svojim naporima na obnovi koralja.

Helen Johnson-Leipold, predsjednica i glavna izvršna direktorica Johnson Outdoorsa (Scubapro-ove matične tvrtke) izjavila je: “U tvrtki Johnson Outdoors smatramo da je naša odgovornost učiniti svijet boljim mjestom i ubrzati naše napore u zaštiti okoliša. Uzbuđeni smo što smo u partnerstvu s Mote Marine Laboratory kako bismo roniocima ponudili priliku da rone s nama i pomognu obnovi koraljnih grebena.” Dr. Michael Crosby, predsjednik i izvršni direktor Mote Marine Laboratory and Aquarium dodao je: “Koraljni grebeni su građevni blok oceanskog ekosustava i čine 25 posto morskog života u cijelom svijetu. Uzbuđeni smo što smo pronašli pouzdane partnere na ovom programu koji će povećati doseg i učinkovitost programa utemeljenog na znanosti.”

+ posts