Od svog lansiranja u studenom 2016. godine Deepbluova brzorastuća online zajednica narasla je na desetke tisuća ronilaca i oceanskih entuzijasta.

Danas je Scubapro, jedan od najspominjanijih brendova ronilačke opreme, postao prvi koji podržava novouvedeni Deepblu Connect, značajku koja omogućuje Deepblu aplikaciji bežično povezivanje izravno sa Scubaproovim ronilačkim računalima. Pritiskom na prekidač informacije s ronilačkih kompjutera Scubapro Aladin Sport, Aladin H ili Galileo 2 (G2) bežično se sinkroniziraju s aplikacijom Deepblu, a podaci se pohranjuju u prilagodljivim digitalnim zapisima. To uključuje profile ronjenja, razinu tlaka u spremniku, temperature, dubine i vrijeme. Ronioci tada mogu obogatiti svoje dnevnike podvodnom fotografijom i videom, pohraniti ih u oblaku i dijeliti ih s kolegama i prijateljima u zajednici Deepblu. “Htjeli smo napraviti ronilačku prijavu na Deepblu dostupnu i jednostavnu za svakoga pa smo dizajnirali Deepblu Connect da budemo prikladno sučelje za podatke s ronilačkih računala”, izjavio je izvršni direktor tvrtke Deepblu, James Tsuei. “Uzbuđeni smo što smo uspostavili izravnu suradnju sa Scubaproom, jednom od najuglednijih i najnaprednijih tvrtki u ronilačkoj industriji.”

Inače, Scubapro Galileo 2 (G2) je novi model predstavljen ove godine, a kombinira ljepotu i jednostavnost s tehnološki naprednim softverom. Računalo je opremljeno zaslonom visoke razlučivosti u boji s intuitivnim izbornicima i kontrolnim sustavom s tri tipke koji se pokazao idealnim izborom i u izvornom, nagrađivanom Scubapro Galileu. Uz Bluetooth i dugačak popis ostalih naprednih značajki, G2 uključuje i patentirani “Human Factor Diving”, program koji može nadzirati brzinu otkucaja srca, temperaturu kože, tempo disanja i temperaturu vode kako bi se algoritam prilagodio pojedincu i kreirao iznimno pouzdan profil svakog pojedinog zarona. G2 pohranjuje do 1000 sati dnevnika ronjenja i njegova punjiva baterija traje do 50 zarona. “Već više od 50 godina ronioci diljem svijeta gledaju Scubaprove proizvode kao najinovativnije, najnaprednije i najintuitivnije proizvode u industriji”, izjavio je Joe Stella, potpredsjednik tvrtke. “Ronioci su povezani strašću za onim što leži ispod površine vode, a naša podrška Deepblu Connect-u pomoći će onima koji se pouzdaju u Scubapro ronilačka računala da uhvate i podijele svoja iskustva s globalnom zajednicom.”

Nakon učitavanja dnevnika zarona nedavna ažuriranja Deepblu korisničkog sučelja olakšavaju pronalaženje i označavanje mjesta za ronjenje. Ronioci mogu čak i ostaviti ocjene i recenzije kako bi pomogli drugim roniocima, a zaljubljenici u opremu sada mogu dovršiti svoje zapisnike s podacima o gotovo svakom komadu opreme koju posjeduju.

Od kolovoza će Deepblu održavati mjesečna natjecanja na kojima ronioci mogu zaraditi značke koje mogu prikazati na svojim profilima. Dobitnici za kolovoz osvojit će i uzbudljive nagrade iz Scubaproa među kojima je i G2 ronilačko računalo. Da bi pobijedili, ronioci moraju biti visoko ocijenjeni od strane zajednice te se penjati ljestvicom od najboljeg dnevnog, preko najboljeg tjednog pa sve do najboljeg mjesečnog urona. Više pojedinosti o natjecanju možete pronaći putem ovog linka.