Ronilac i tuljani

53

Na ronjenju blizu Scilly Islesa, na jugozapadnoj obali Velike Britanije, jedan snimatelj imao je bliski susret s atlantskim sivim tuljanima.

Jedan od razigranih tuljana približavao se roniocu Garyu Graysonu iz Salforda u Velikoj Britaniji, a nakon što se pobrinuo da ronilac obrati pozornost tuljan se okrenuo tražeći češkanje trbuha poput prijateljskog šteneta. “Ovaj sivi tuljan je naišao i družio se sa mnom pet minuta. Tada je prišao i drugi tuljan i ‘pomazio’ moju nogu”, rekao je Grayson za Manchester Evening News. “Ja sam iskusan ronilac, ali nikad nisam doživio ništa takvo… Imam tendenciju da živim na rubu, a ovo je sigurno bilo u rangu s bilo čime što sam ikada učinio.”

Dok je ovaj tuljan bio željan ljubavi i pažnje, važno je zapamtiti da ne pokušavate to učiniti na bilo kojem ronjenju – najvjerojatnije neće imati slična iskustva. “Ovaj tuljan član je kolonije tuljana u čijoj blizini ronioci često rone pa su tuljani postali, očito, vrlo druželjubivi i omogućuju roniocima vrlo bliske susrete”, rekao je za Huffington Post Ally McMillan, direktor Seal Rescue Ireland. “Nisu svi tuljani ovakvi, a kada se približe, ako se osjećaju ugroženima, mogu svojim oštrim zubima ozbiljno ozlijediti ronioca”, dodao je.

+ posts