Nekim roniocima je ronilački nož samo dodatak outfitu, a drugi zaista ne žele roniti bez dobrog ronilačkog noža.

Naravno, ronilački nož nije bilo kakav nož i mora zadovoljavati mnoge kriterije, a zaista može biti itekako koristan pod vodom. Stoga je važno znati i za koju namjenu ga nosite i tome prilagoditi izbor noža.

Jawz Ti™ je svestran, sve-u-jednom višenamjenski alat dizajniran za potragu i spašavanje, vojne ronioce i preživljavanje. Radi se o kompletnom alatu koji je više od običnog ronilačkog noža.

Ovaj nož idealan je za rezanje u uvjetima niske vidljivosti ili ograničenog kretanja. Izrađen je od balističkog titana i nehrđajućeg čelika, a ručke su dostupne u crnoj boji ili s fosforescentnim stroncijevim aluminatom koji svijetli u mraku za povećanje funkcionalnosti u uvjetima slabog osvjetljenja. Vrlo agresivni, nazubljeni dijelovi mogu prorezati različite materijale pod vodom, a zatupljeni vrh zapravo je zaštita od nehotičnog probijanja BCD-a ili crijeva. Dizajniran je za nošenje na gornjem dijelu BCD-a za koji se pričvršćuje pomoću TacWare J-kopče (uključena) čime je pristup nožu tijekom ronjenja zaista jednostavan i lako se koristi.

Naravno, vrhunski ronilački nož ima i svoju cijenu, a ovaj Scubapro Jawz Ti košta oko 280 eura.