Scubapro je konačno predstavio novi model svog poznatog ronilačkog računala Galileo.

Poznati svjetski proizvođač ronilačke opreme u novom izdanju svog ronilačkog kompjutera objedinio je sve važne značajke koje ronioci cijene ispod površine s udobnim i oku ugodnim dizajnom ručnog sata. Scubapro je novi Galileo zamislio kao vrhunski ronilački kompjuter u stilu sata koji kombinira inovativne ronilačke značajke, elegantan dizajn i moderan zaslon s klasičnim izgledom sata prikladnim i za korištenje izvan vode.

Značajke i funkcije ronilačkog računala nove generacije kombinirane su s funkcijama normalnog sata za svakodnevnu upotrebu na kopnu, a sve na novom Galileu napravljeno je da traje. Kućište i okvir izrađeni su od nehrđajućeg čelika, a leća je od safirnog stakla za iznimnu površinsku tvrdoću i otpornost na ogrebotine. Živahni TFT LCD zaslon visoke razlučivosti u boji lako se čita pod bilo kojim kutom, a rotirajući okvir presvučen luminiscentnim materijalom, zajedno s učinkovitim pozadinskim osvjetljenjem, osigurava izvrsnu vidljivost u svim uvjetima.

Korištenje Galileovog pouzdanog dizajna te navigacija kroz izbornik s četiri gumba omogućuje jednostavno pronalaženje svih funkcija, a načini ronjenja, algoritmi, stilovi zaslona, sheme boja i mnoštvo drugih personaliziranih opcija te upravljanje ronilačkim izbornicima nikad nije bilo intuitivnije.

Za podvodnu upotrebu G3 nudi izbor algoritama – Predictive Multi-Gas Buehlmann ZHL-16 ADT MB PMG ili ZHL-16 GF (Gradient Factors) i tri načina ronjenja – Scuba, Gauge i Freediving koji odgovaraju svim stilovima ronjenja. U načinu rada Scuba dostupne su četiri postavke: PMG, Trimix, CCR & Sidemount. Bežična integracija zraka nadzire tlak u spremniku i osigurava roniocu da vidi stvarno preostalo vrijeme dna (RBT) i omogućuje da se osobna potrošnja zraka (disajnog medija) uračuna u izračun dekompresije. Za preciznu navigaciju tu je 3D digitalni kompas s kompenzacijom nagiba i punim prikazom ruže kompasa s pogledom odozgo.

G3 personalizirane funkcije upravljanja ronjenjem uključuju PDIS (Profile Dependent Intermediate Stops) koji izračunava međuzastanke na temelju zasićenosti dušikom, trenutnih i prethodnih urona i mješavina koje koristite za disanja, a tu je i opcija prilagodbe Microbubble razine koja roniocu omogućuju da odredi konzervativnosti u algoritmu kako bi odgovarala svim parametrima upravo onog ronioca koji koristi dotični G3. Tako je moguće prilagoditi algoritam razini obuke, dobi i fizičkom stanju  ronioca. Praćenje otkucaja srca (prodaje se zasebno) pruža dodatne individualizirane podatke u stvarnom vremenu tijekom ronjenja.

Na površini, G3 nudi Sport način rada sa sportskim funkcijama kao što su brojač zaveslaja u plivanju, brojač aktivnosti i štoperica za razne sportove. G3 se napaja punjivom litijskom baterijom i nudi Bluetooth Low Energy sučelje koje vam omogućuje preuzimanje ronjenja na bilo koji iOS ili Android uređaj ili PC/Mac.

Scubapro Galileo 3 (G3) spreman je za zarone do 300 metara dubine, a prodaje se po cijeni od oko 1200 eura.

+ posts