Ronioci u Maksimirskoj šumi

29

U sklopu akcije “Think Green – Maksimir 2014” u subotu 31. 05. (na Dan grada Zagreba) u organizaciji ronilačkog kluba Roniti se mora i “National Geographic Hrvatska” ronioci su očistili dva maksimirska jezera.

Ova sad već tradicionalna ekološka akcija ovoga puta okupila je svega tridesetak ronilaca i entuzijasta koji su se okupili ispred petog maksimirskog jezera te u raspoređenim grupama prionuli poslu čišćenja maksimirskih jezera od otpada. Zbog kiša koje su padale u prethodnim danima vidljivost u jezeru bila je svega pola metra tako da je to dodatno otežalo samo čišćenje dna četvrtog i petog maksimirskog jezera. Tijekom trajanja akcije ispod povšine vode nisu pronađeni veći odbačeni predmeti pa se u izronjenom otpadu moglo pronaći samo plastičnih čaša, staklenih boca, limenki i drugog sitnog otpada. Otpad je nakon akcije zbrinut na adekvatan način, a sudionici akcije poručili su svim građanima da je briga o okolišu obveza svih nas.

U cjelodnevnom druženju sa sudionicima akcije posjetitelji Maksimirskog jezera mogli su uživati u prekrasnom sunčanom danu, zabavi i proizvodima partnera akcije Franck i Zagrebačkih pekara Klara te prezentaciji elektromotora Torqeedo tvrtke Sviben Marine d.o.o. kojom prilikom su se svi sudionici akcije imali mogućnost i provozati čamcem po petom maksimirskom jezeru i uživati u prirodi koju pruža park Maksimir.
Uz čestitke organizatoru na ovoj ekološkoj akciji nadamo se da će i poruka o očuvanju voda odaslana ovom akcijom doprijeti do svijesti svih građana te ih potaknuti na razmišljanje o potrebi zaštite naših rijeka, jezera i prirode.

+ posts