Grupa rekreativnih ronilaca pronašla je mrtvog mužjaka morskog psa na morskom dnu.

Lešine morskih pasa rijetko je moguće vidjeti jer ih vrlo brzo pojedu druge životinje pa je ovaj pronalazak zaista nevjerojatan. U zaljevu Terence ronioci su uočili gotovo čitavu lešinu 2,7 metara dugačke velike bijele psine na dubini od oko 10 metara. Već raspadajući leš životinje jeli su jastozi i druga morska stvorenja, a ronioci su svoja otkrića prijavili Društvu za morske životinje čije je sjedište u Halifaxu.

Tonya Wimmer, izvršna direktorica društva, rekla je da je ovo prvi put da je organizacija primila ovakvu vrstu izvješća od lokalnih ronilaca u 25 godina rada. Zajedno sa skupinom ronilaca koja je pronašla ovu lešinu tim stručnih ronilaca zaronio je na mjesto pronalaska pa su uspjeli prikupiti uzorke za dijagnostičke i istraživačke svrhe. Izvadili su glavu morskog psa iz mora, a tijelo su ostavili kao hranu za druge životinje.

“Rijetko imamo priliku rukovati životinjama poput bijelih morskih pasa. Oni su ugroženi i smatraju se rijetkima.”, izjavili su stručnjaci, a Wimmer je rekla da ne znaju uzrok smrti morskog psa, ali procjenjuje da je bio mrtav najmanje nekoliko dana prije pronalaska pa im nije jasno kako ga druge morske životinje već nisu pojele.