Ronioci oslobađaju kitopsine iz ribarske mreže

101

Usprkos svoj šteti i ljudima koji ju čine divljini i prirodnim staništima, uvijek se nađu drugi koji im se suprotstavljaju te ulažu energiju i vrijeme da tu štetu umanje.

Donosimo upravo jedan takav primjer i vjerujemo kako će Vam zasigurno razgaliti srce i uljepšati dan. Na videu vidimo kako grupa ronilaca strpljivo radi na oslobođenju grupe kitopsina uhvaćenih u ribarsku mrežu. Ovi su nježni divovi bili toliko zahvalni što su napokon oslobođeni da su se zadržali i zaplivali s roniocima. Jednostavno očaravajuće.

Nažalost, ove kitopsine nisu jedine kolateralne žrtve ribarskih mreža. Kitovi, morski psi, kornjače i druge ribe svakodnevni su usputni ulov ribara nakon čega bivaju sramotno odbačeni, ako ih ne mogu unosno prodati. Komercijalni ribolovci povređuju cjelokupni ekosustav te značajno pridonose smanjenju populacija raznih morskih vrsta.

Zbog svega toga ponosni smo što postoje ronioci poput ovih koji će zastati, pomoći te se nadamo putem ovog videa inspirirati Vas i Vašu obitelj da i sami učinite nešto za okoliš i oceanski život.

+ posts