U prodaji je dugo očekivana knjiga Gorana Butajle koja predstavlja svojevrsnu enciklopediju ronjenja na Jadranu – precizan i sveobuhvatan prikaz 130 najboljih ronilačkih lokacija na hrvatskom dijelu Jadrana.

U knjizi velikog formata (21 x 28 centimetara) u tvrdom uvezu i na luksuznom papiru autor je obradio najljepše ronilačke lokacije od Istre do krajnjeg juga Hrvatske, a sve je logično rasporedio u pet ronilačkih zona (Istra, Kvarner, Sjeverna, Srednja i Južna Dalmacija). Svaka ronilačka lokacija u ovom vodiču detaljno je opisana te prikazana s nekoliko fotografija, a koncept je takav da obrađuje ronilačke lokacije koje su dostupne većini današnjih ronilačkih zaljubljenika, a to su još uvijek sportsko–rekreativni ronioci.

Kako jadransko podmorje u svojim dubinama krije i pozamašan broj dubokih olupina, onih dostupnim samo tehničkim roniocima, one su u ovoj knjizi informativno opisane u posebnom poglavlju. Osim pet velikih poglavlja (Istra, Kvarner, Sjeverna, Srednja i Južna Dalmacija) u knjizi ćete pronaći još četiri poglavlja o temama koje su važne roniocima u Hrvatskoj. To su “Nacionalni parkovi i parkovi prirode u Hrvatskoj”, zatim “Duboke olupine Jadrana” s posebnim osvrtom na legendarne olupine Szent Istvana i aviona B 17 na Visu, poglavlje o antičkoj kulturnoj baštini te poglavlje o crvenom koralju.

Autor knjige je Goran Butajla koji je više puta obišao sve lokacije u knjizi i detaljno ih opisao. Po struci je diplomirani inženjer geologije, a roniti je počeo prije više od 35 godina. Devedesetih godina postao je instruktor ronjenja, vrlo brzo i trener instruktora u SSI, kasnije i u PSS asocijaciji, a od 2010. godine glavni je urednik SCUBAlife magazina (od njegovog prvog broja).

Ronilački vodič po Jadranu namijenjen je prvenstveno rekreativnim roniocima pa je tako i većina lokacija do 40 metara dubine. Knjiga ima 344 stranice formata 21 x 28 centimetara, tiskana je na luksuznom, sjajnom papiru te ukoričena u tvrdi uvez jer je glavni cilj prilikom tiska bio da Ronilački vodič po Jadranu na vašim policama ostane zauvijek. Radi se o svojevrsnoj “enciklopediji jadranskih ronilačkih lokacija” kakve nema na našim prostorima, a cijeli projekt izdavanja ove knjige trajao je gotovo sedam godina.

Ronilački vodič po Jadranu u prodaji je po cijeni od 49,00 eura i svaki ronilac koji želi roniti u Jadranu trebao bi ga imati u svojoj biblioteci, a možete ga kupiti na SCUBAStore-u pa će Vam stići poštom na adresu, ili u V.B.Z. knjižarama, ili ga možete naručiti putem e-maila: info@scubalife.hr.