Ovoga vikenda na sisačkom korzu bio je postavljen 10-metarski montažni bazen s podvodnom izložbom fotografija za koju je zaslužan hrvatski podvodni fotograf Marjan Radović, a koju su zaronom u bazen mogli razgledavati svi zainteresirani posjetitelji i građani Siska.

Neobična i atraktivna ronilačka manifestacija Pogled u plavo održana je u organizaciji Grada Siska, a uz podršku agencije Promocija ronjenja i ronilačkog kluba Sisak, dok je tijekom dva dana trajanja manifestacije zaronilo preko 200 osoba.

Brojnim posjetiteljima Pogleda u plavo Grad Sisak omogućio je da zarone bez naplate s punom ronilačkom opremom i uz stručni nadzor instruktora ronjenja te uživaju u čarima i ljepotama koje ronjenja pruža. 

“Projekt Pogled u plavo već treću godinu za redom gostuje u Sisku uz nevjerojatan odaziv brojnih Siščana koji su se tijekom ovog vikenda imali priliku okušati u ronjenju, a sve ovo ne bi bilo moguće bez velike podrške Grada Siska koji je omogućio probna ronjenja. Pogled u plavo jedini je hrvatski promotivno – edukativan projekt koji promovira Hrvatsku kao turističku i ronilačku destinaciju, ljepote hrvatskog podmorja te općenito ronjenje kao aktivnost kroz probna ronjenja za posjetitelje, a provodi se od 2010. godine te je do sada kroz projekt zaronilo preko 18 000 osoba, a veliki broj osoba se kasnije odluči i za tečaj ronjenja.

“Također nas izuzetno raduje i dugogodišnja suradnja s ronilačkim klubom Sisak koji pruža podršku ovom projektu”, istaknula je Andreja Vedrina, voditeljica projekta Pogled u plavo.

Kako bi savladali osnovne tehnike i vještine ronjenja, kraću poduku o ronjenju i ronilačkoj opremi posjetiteljima su pružili instruktori ronjenja i ronioci Nemo-Adria Rescue Teama koji su članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, dok su članovi ronilačkog kluba Sisak promovirali svoj rad, usluge i aktivnosti kluba.

Pogled u plavo sjajan je projekt za promociju ronjenja s obzirom na to da svatko ima priliku okušati se u ronjenju u potpuno kontroliranim uvjetima. Ronilački klub Sisak podržava ovakav način promocije te se vrlo rado odazivamo na ekološke, edukativne i promotivne projekte s obzirom na to da se bavimo rekreativnim ronjenjem, prvenstveno sportskim, a i podukom u ronjenju te trenutno imamo preko 100 članova.”, rekao je Mladen Horvatić, trener instruktor RK Sisak.

Ronilački vikend u Sisku i Pogled u plavo posebno je obradovao one najmlađe koji su dobili priliku prvi put upoznati se s ronilačkom opremom i disati pod vodom te je za njih ovo bilo nezaboravno i jedinstveno iskustvo.

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.

Nesebičnu pomoć u realizaciji besplatnih probnih ronjenja i podršku projektu dali su: Remax bazeni, Mares, PSS (asocijacija u ronjenju), Honda Marine (Fred Bobek d.o.o.), Nemo-Adria, Termostroj – Lučko.

Manifestacija Pogled u plavo odvijala se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske. Sva gostovanja Pogleda u plavo možete pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo, agencije Promocija ronjenja te stranicama medijskih pokrovitelja projekta Narodnog radija, SCUBAlife magazina, ronilačkog web portala Gorgonija te web portala Morski.hr.

+ posts