Ronilački kamp i eko akcija Sava 2016

26

Najstariji ronilački klub u kontinentalnoj Hrvatskoj, Klub podvodnih aktivnosti Marsonia, organizira veliku eko akciju čišćenja rijeke Save koja će se održati u Slavonskom Brodu u subotu 03. rujna 2016.

Uz već tradicionalnu ekološku akciju KPA Marsonia organizira i trodnevni ronilački kamp od drugog do četvrtog rujna na kojem se očekuje stotinjak ronilaca iz zemlje i inozemstva. Okupljanje je na obali riječnog kupališta Poloj u Slavonskom Brodu, odakle se kreće na lokacije uz obalu rijeke Save koju odlikuje vidljivost od dva do tri metra uz brzinu vode od oko 1,5 metar u sekundi, a predviđa se ronjenje na dubinama od tri do sedam metara, ovisno o konfiguraciji obale.
Pod geslom “bilo mutno ili bistro, nama uvijek isto” klub koji već 46 godina okuplja i obučava ronioce svih kategorija i promiče ronjenje, ljubavi prema prirodi i zajedništvo i ove godine, osim radnog dijela akcije, priprema i kulturna i edukacijska događanja uz posjet Tvrđavi Brod, obilazak grada, predavanje Crvenog križa o pružanju prve pomoći te ponašanju djece uz vodu i u vodi. U večernjim satima predviđa se druženje uz bogat kulturno-umjetnički program i razna natjecanja. 
Više informacija o samoj akciji možete vidjeti na web stranicama kluba KPA Marsonia.

+ posts