Ako do sada niste ronili na Barbadosu, idući mjesec bi mogla biti idealna prilika.

Naime, vlasti te države najavile su da će se u srpnju održati prvi ronilački festival. Taj će događaj od 05. do 09. srpnja sadržavati razne aktivnosti među kojima su demonstracije freedivinga koje vode stručnjaci Alex Davis i Johanna Loch-Allen, lov na ribe lavove za iskusne ronioce, ronjenje na olupinama, programi o osviještenosti važnosti mora, čišćenja plaža i niz drugih stvari.

“Oduševljeni smo zbog ‘Dive Festa Barbados‘. Ovaj događaj dat će i lokalnom stanovništvu i posjetiteljima uvid u sve aspekte života oceana i našega otoka. Festival bi trebao ohrabriti i one koji nisu nikada ronili ili snorkali da dođu i probaju jer Barbados ima takav morski život i vidljivost pod vodom da je idealan za to”, kazala je Cheryl Carter, jedna od organizatorica. Festival se otvara događanjem “Celebrate the Bay” kao dijelom kampanje “Dive Against Debris” Project Awarea. Idući dan je “Snorkel Day”, a petak je rezerviran za “Conservation Day”. U subotu se održava lov na ribe lavove, a nedjelja je predviđena za dodjele nagrada i završne ceremonije. Ako ste zainteresirani, više detalja možete pronaći na web stranici festivala.

Više o Barbadosu i ronjenju na tom koraljnom otoku s pješčenjačkim masivom možete pročitati u 21. broju SCUBAlife magazina iz rujna 2015.

+ posts