Kako nam se bliži Valentinovo, htjeli smo vam pomoći u odabiru savršenog ronilačkog poklona, a što je bolje za ronioca od savršenog urona?

Ove lokacije izgledaju fascinantno i iz zraka i ispod površine pa ih se isplati posjetiti čak i ako nemate bolju polovicu. 

Greben srca na Velikom koraljnom grebenu u Australiji 

Svi smo čuli o nevjerojatnom ronjenju na australskom Velikom koraljnom grebenu, ali jeste li znali za ovaj spektakularni greben u obliku srca? Smješten je izvan otočja Whitsunday u Queenslandu te je jedinstvena formacija koralja prirodno oblikovana u obliku srca. Iako je ovaj skriveni dragulj zaštićen i može se promatrati samo iz zrakoplova, to je savršena avantura za kraj ronilačkog putovanja na Velikom koraljnom grebenu!

Otok Tavarua – Fidži 

Tražite li romantično odredište s pristupom prekrasnim koraljnim grebenima? Otok Tavarua na Fidžiju poznat je po prekrasnim koraljnim grebenima koji okružuju jedinstveni otok u obliku srca. Smješten u blizini glavnog otoka Fidžija, Viti Levu, Tavarua je dom luksuznog all-inclusive odmarališta. Međutim, ako ne želite ostati na otoku, možete organizirati jednodnevne izlete s obližnjih otoka.

Plava rupa – Guam, Pacifik 

Smješten u zapadnom Pacifiku, Guam je poznat po svojim nevjerojatnim ronilačkim lokacijama, ali jedan od njegovih najpoznatijih je “Blue Hole”, pećina u obliku srca. Ova lokacija, poznata po ulazu u obliku srca, duboka je 18 metara od otvora, a nakon toga se spušta do 90 metara dubine. Unatoč blistavoj plavoj vodi, ova ronilačka lokacija nudi obilje morskog života uz meke i tvrde koralje koji svi redom čekaju da ih istražite.

Otok Tupai – Francuska Polinezija 

Tupai je nenaseljeni otok koji se nalazi nedaleko Bora Bora-e u Francuskoj Polineziji. Iako ne možete ostati na ovom napuštenom otoku u obliku srca, na obližnjim je otocima dostupno mnogo odmorišta koja organiziraju kratka putovanja na ovaj zadivljujući otok okružen čistom plavom vodom. Nazivan je najromantičnijim mjestom na Tahitiju te plodnim tlom za morske kornjače pa sigurno nećete biti razočarani njegovom ljepotom!

Stijena-Srce – otok Koryu, Japan 

Ako ovo romantično odredište na otoku Koryu u Japanu nije na vašem popisu, onda se to treba promijeniti! Postoji legenda da, ako pogledate ova dva srcolika kamena sa svojim partnerom, produbit ćete svoju ljubav jedan za drugoga. Ako ste u potrazi za ronilačkom avanturom, naći ćete i lijepe koralje oko otoka Koryu zajedno s jednom od najvećih potopljenih brodskih olupina na Okinawi.